Pressupostos de l’Estat

Illa ofereix el «treball discret» del PSC perquè la llei audiovisual protegeixi el català

Els socialistes catalans s’alineen amb ERC en la defensa dels idiomes cooficials en plataformes com Netflix

A1-126962688.jpg

A1-126962688.jpg / ACN / Job Vermeulen (ACN)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PSC, Salvador Illa, ha confirmat que el seu partit està pressionant perquè la nova llei general de comunicació audiovisual «respecti les llengües cooficials d’Espanya, i en particular el català». Es tracta d’una exigència que ERC fa al Govern per recolzar els pressupostos generals de l’Estat, que de moment no tenen assegurada la tramitació.

Des de Sant Sadurní, i després de reunir-se amb el sector del cava, Illa s’ha referit breument a la llei audiovisual per remarcar «la defensa i el compromís del PSC amb la cultura catalana i la llengua catalana». «La nostra trajectòria ens avala», ha assegurat Illa, que ha promès un treball «discret i esperem que eficaç, sense exageracions inútils», perquè la futura norma tingui en compte les llengües cooficials.

Tant el Govern com el sector audiovisual català han demanat reiteradament que es fixi un percentatge de català al catàleg de plataformes digitals com Netflix, HBO o Amazon Prime, i també un d’inversió en cine o produccions en català.

Notícies relacionades

A principis de setmana, ERC va demanar com a condició per no presentar una esmena a la totalitat dels Pressupostos que s’«elimini una de les pedres al camí que ha posat el mateix Govern», amb un redactat legislatiu que s’‘oblidava’ de les llengües cooficials més enllà del castellà al catàleg de les plataformes de ‘streaming’.

Malgrat el seu recolzament a aquesta proposta, ni Illa ni per ara cap altre dirigent del PSC han detallat quines serien les línies mestres d’aquesta «protecció» del català que defensen els socialistes.