Afany de «treballar per la convivència»

Les obres de la Via Laietana i 320 agents més: la Policia posa el focus a Catalunya

El director general, Francisco Pardo, assenyala aquesta autonomia com una «prioritat»

Les obres de la Via Laietana i 320 agents més: la Policia posa el focus a Catalunya

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha defensat que Catalunya és una «prioritat» en l’afany de «treballar per la convivència», esmentant que ara compta amb 320 agents més en aquesta comunitat autònoma que el 2017 i que s’han iniciat les obres de rehabilitació en la Direcció Superior a la Via Laietana de Barcelona, un edifici que ERC vol convertir en un museu per a la memòria dels torturats durant el franquisme.

Francisco Pardo ha afirmat que les anteriors dades «posen ben clarament les prioritats del Govern central», responent als dubtes plantejats pels grups parlamentaris en la compareixença d’alts càrrecs davant la Comissió d’Interior per explicar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2020.

Segons el director general, el 2021 i el 2022 els Pressupostos han crescut «més que en tota la dècada anterior». «En dos anys ha crescut en 772,7 milions», ha assenyalat el màxim responsable de la Policia Nacional, i ha remarcat que l’increment és del 25%, fins a arribar a una xifra superior als 3.700 milions.

Tàser i material

Notícies relacionades

En el seu repàs del material policial, el director general ha assenyalat que està previst comprar 5.800 armilles de protecció per any, fins a 23.000 en total quan es completi el pla d’adquisició. També ha donat xifres com que es renovarà el 30% de la flota d’helicòpters.

Sobre les pistoles elèctriques tipus tàser, ha indicat que ara s’està en un «procés molt rigorós de selecció del personal» que utilitzarà aquest material en la seva «activitat diària», i que ja es disposa de 600 armes d’aquesta tipologia i en queden pendents 400 més.