Sessió parlamentària

Aragonès denuncia «el silenci» del Govern en el nou caos de Rodalies

  • El president denuncia un dèficit estructural ferroviari que requereix no només el traspàs sinó la pertinent inversió

Aragonès denuncia «el silenci» del Govern en el nou caos de Rodalies

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En una eclèctica sessió de control parlamentari, en què s’ha anat de les preguntes més viscerals dels grups de la dreta i la ultradreta, encara darrere de Carles Puigdemont, a l’encreuament d’acusacions entre el president i Salvador Illa a compte de la seguretat i els Mossos d’Esquadra, el president ha acabat trobant el forat (ha estat a pregunta del seu partit) per llançar el missatge que volia: atacar el Govern del PSOE, i molt particularment la ministra de Transport, Raquel Sánchez, per «la inacceptable» situació d’aquests dies en el servei de Rodalies. «El 2009 es van traspassar trens i horaris i es va frenar precisament per les inversions», ha advertit Aragonès. «Hi ha un dèficit estructural que només es revertirà amb el traspàs i el finançament adequat», ha reblat.

Aragonès ha personificat les seves crítiques en l’exalcaldessa de Gavà, a qui ha reclamat «responsabilitats polítiques», per aparèixer subreptíciament «quan es tracta d’atacar el Govern per la polèmica de l’ampliació del Prat i que aquests dies guarda silenci» davant el caos generat per una vaga «que no respecta els serveis mínims».

No és acceptable que 400.000 persones diàriament hagin de viure aquesta situació, que els afecta laboralment i familiarment i que, a més, en plena emergència climàtica, crea una desconfiança en el transport públic que pot tenir molt pes», ha reblat.

Nou intent de Junts

Notícies relacionades

I com que aquest eventual traspàs de Rodalies s’hauria d’abordar en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), es pot aquí ressenyar l’enèsima petició de Junts, via Albert Batet, de front en comú entre la seva força i ERC per pactar-los. Aragonès no s’ha col·locat la capa de coordinador d’ERC i s’ha mantingut en el perfil institucional, i ha animat els postconvergents a proposar i negociar amb els republicans. Sense més ni més. I és que ERC no té cap intenció de diluir els seus 13 escons amb els quatre de JxCat al Congrés.

Batet, a més, i com era esperable i lògic, ha tret pit de l’última peripècia judicial exitosa del seu líder, Carles Puigdemont, aquesta vegada a Itàlia. Aragonès, que abans havia fet broma del «ridícul» que havia fet la ultradreta en el seu intent de personació al jutjat de Sàsser li ha donat tot el recolzament. I portant l’aigua al seu molí de la taula de negociació, Aragonès ha afirmat que hi ha les condicions per aprovar una llei d’amnistia del Parlament, tal com es va aprovar la setmana passada després del debat de política general.