Entrevista a TVE

Casado titlla Vox de «radical» i aspira a governar en solitari

  • El líder del PP assenyala que espera ser la força més votada i tenir un Executiu monocolor que arribi a «acords puntuals» a esquerra i dreta

Casado titlla Vox de «radical» i aspira a governar en solitari

Manuel Bruque / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’entrevistador l’estava collant amb la possible aliança amb Vox que estarà obligat a fer si vol arribar a la Moncloa, quan Pablo Casado ho va dir: «Volem una alternativa en què puguem guanyar sense haver d’estar pactant amb socis tan radicals com els que té [Pedro] Sánchez». El líder del PP va qualificar així els membres de la formació d’ultradreta, amb què, segons les enquestes, pot arribar a sumar una majoria suficient per ser investit president del Govern en les pròximes generals.

A TVE, Casado ha apuntat que el seu objectiu és ser el partit més votat i poder governar en solitari amb acords «puntuals» d’«un costat o un altre», amb referència al bloc de dreta i d’esquerres. «El menys important són les aliances que calgui fer a un costat o a un altre perquè no hi haurà alternativa al PP», ha afirmat. I ha posat l’exemple de Mariano Rajoy el 2016, quan, amb 137 escons, un nombre de diputats similar al que li donen ara les enquestes més benèvoles, va poder aconseguir ser investits gràcies a l’abstenció d’una part del grup parlamentari del PSOE. També ha citat Isabel Díaz Ayuso, que el 4-M va arrasar i ha sigut elegida presidenta amb el recolzament extern de Vox, que finalment no ha entrat en l’Executiu regional i està governant en solitari. «Qui guanya les eleccions acaba formant Govern perquè no hi ha alternativa davant», ha afirmat.

Notícies relacionades

A més el líder dels populars ha apuntat que amb Vox l’uneix la unitat d’Espanya, però les dues formacions difereixen respecte a l’europeisme, l’Estat de les autonomies i la defensa d’una política «transversal» contra una de blocs.

Respecte al seu xoc amb Ayuso pel control del PP de Madrid, un assumpte que ha enfosquit en part la convenció nacional que els populars van fer la setmana passada, Casado s’ha preferit mantenir ferm en la seva decisió de no «opinar» sobre qui és la millor persona per dirigir el partit a la regió. En vista de la petició d’Ayuso, que vol que es convoqui al més aviat possible, el líder del PP ha respost que la Junta Directiva Nacional va acordar que els congressos uniprovincials d’autonomies com Madrid se celebrarien en «el primer semestre del 2022».

Temes:

Pablo Casado Vox