El laberint català

L’ANC commemora el quart aniversari de l’1-O amb tres marxes

  • Paluzie alerta l’independentisme contra el perill de desmobilització i contra la «pseudonormalitat»

  • L’hemeroteca de la tardor del procés

L’ANC commemora el quart aniversari de l’1-O amb tres marxes

EFE / DAVID BORRAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers de persones participen aquest dissabte en tres marxes convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu del quart aniversari de l’1-O. La primera marxa ha sortit a les 6 del matí de Fraga (Osca) en direcció a Lleida; la segona ha començat a les 8 a Sant Julià de Ramis i acabarà a Aiguaviva, totes dues localitats a Girona, i la tercera cobrirà a partir de les 2 de la tarda el recorregut entre Vinaròs (Castelló) i Sant Carles de la Ràpita (Tarragona).

Notícies relacionades

Les marxes estan encapçalades per pancartes amb els missatges ‘1-O, lluitem i guanyem la independència’ i ‘Països Catalans, lliures i sobirans’. L’ANC ha triat llocs simbòlics per a l’inici i el final de les marxes, com Sant Julià de Ramis, on l’actuació policial va impedir que pogués votar l’expresident Carles Puigdemont.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha celebrat la participació ciutadana i ha cridat a «mantenir la mobilització i la pressió» per culminar el mandat de l’1-O i arribar a la independència. També ha alertat contra la desmobilització de l’independentisme i contra el que considera la «pseudonormalitat» política que alguns, ha dit, pretenen «instal·lar».