Protesta a Barcelona

Els CDR cremen contenidors i llancen ous als Mossos en la manifestació per l’1-O

La policia autonòmica dispersa els esvalotadors després d’una manifestació que ha reunit un miler de persones

Un bombero actuando en Ronda Sant Pere.

Un bombero actuando en Ronda Sant Pere. / Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar de manifestants convocats a Barcelona pels CDR amb motiu del quart aniversari de l’1-O han cremat diversos contenidors a la Ronda Universitat i han llançat ous i bosses d’escombraries als agents de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra que protegien la Prefectura Superior de Policia de Via Laietana.

Al centre de Barcelona s’han desplegat unitats d’antiavalots per dispersar grups de joves manifestants rere les barricades i la policia autonòmica ha fet una crida a la ciutadania a allunyar-se de la zona on estaven produint els incidents. Almenys un manifestant ha sigut detingut.

Uns 1.000 manifestants, amb banderes independentistes i pancartes d’‘1 d’octubre 2017’ i ‘Ni oblit ni perdó’, han caminat des de la plaça de Francesc Macià fins als Jardinets de Gràcia i han baixat pel carrer de Pau Claris.

Allà han intentat desviar-se pel carrer de Mallorca –en el qual s’ubica la Delegació del Govern a Catalunya–, però un cordó policial dels Mossos ho ha impedit.

Una part dels CDR ha seguit la marxa fins a arribar a la Prefectura Superior de Policia, protegida per furgonetes i agents de la Brimo ubicades davant de l’edifici.

Barricades

Notícies relacionades

Alguns manifestants han mostrat una urna, l’han col·locat davant dels agents i han tirat ous i bosses d’escombraries i, minuts després, han pujat fins a la plaça Urquinaona i han tirat escombraries a terra. Després d’agrupar contenidors, bosses d’escombraries i cartró han començat a cremar contenidors formant barricades.

Diverses furgonetes i agents de la Brimo s’han desplaçat fins als punts on havien incendiat els contenidors o ho estaven intentant, i han començat a perseguir els manifestants, que s’han dispersat pel carrer Balmes i cap a la plaça Universitat.