Debat de política general

El PPC acusa el Govern d’aliar-se amb l’independentisme per «debilitar» Espanya

  • El líder popular considera que el pla passa per «caricaturitzar» la Corona, la justícia i les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb la «connivència» dels socialistes

El PPC acusa el Govern d’aliar-se amb l’independentisme per «debilitar» Espanya

ACN / MARTA SIERRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PPC ha centrat el seu discurs en la «connivència i complicitat» del Govern en el pols independentista. El líder popular, Alejandro Fernández, ha agafat el faristol disposat a alliçonar els socialistes i defensar l’actuació dels governs del PP contra la desconnexió. La seva tesi és que el procés ha «mutat», que el sobiranisme venia ja dividit i que ara «ja no aposta per grans mobilitzacions», sinó pel «debilitament» de tres pilars de l’Estat «que van frenar el cop» del 2017: la Corona, la justícia i les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Notícies relacionades

«Volen debilitar Espanya caricaturitzant-la, perquè quan estigui feble, llavors sí, tornaran a fer-ho. No els sortirà bé, però ho estan intentant», ha etzibat, retraient a l’Executiu de Pedro Sánchez que dialogui amb la Generalitat, al qual ha disposat a «coquetejar» amb aquest pla. «Illa, en el terreny personal, em cau millor que Sánchez, però en l’àmbit polític són com dues gotes d’aigua», ha inquirit.

Fernández ha carregat durament contra Aragonès i el discurs independentista per dir que se senten «represaliats i oprimits» quan van amb cotxe oficial. «Segueixen enganyant una mica més d’un milió de catalans, però, a nosaltres, tot i que siguem pocs, no ens enganyen. I això dona una tranquil·litat d’esperit que ni s’ho imagina», ha conclòs.