Cas Villarejo

El jutge confirma els indicis per jutjar López Madrid per assetjar la doctora Pinto

  • El magistrat descarta incorporar documents de les causes que se segueixen als jutjats d’instrucció de Madrid

jgblanco35862382 francisco javier lopez madrid170421083104

jgblanco35862382 francisco javier lopez madrid170421083104

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha ratificat l’existència de prou indicis per jutjar l’empresari Javier López Madrid per un delicte de suborn actiu per haver presumptament contractat l’excomissari José Manuel Villarejo perquè assetgés la doctora Elisa Pinto, amb la qual l’empresari mantenia un conflicte privat.

En una interlocutòria, el titular del Jutjat Central d’Instrucció 6 confirma així la interlocutòria en què va donar per conclosa la instrucció del cas i va acordar la transformació de les diligències en procediment abreujat dictada el juliol passat. En aquella resolució, l’instructor també va proposar jutjar Villarejo i el soci Rafael Redondo per suborn passiu. 

López Madrid argumentava que no s’han tingut en compte les diligències prèvies seguides al Jutjat d’Instrucció núm. 26 de Madrid en què, segons ell, es detalla la situació d’assetjament de Pinto cap a la seva persona, per això la interlocutòria de passar a procediment abreujat recorreguda parteix d’un substrat fàctic erroni. Segons la defensa de l’empresari, que ignora el procediment que també es porta als jutjats de plaça de Castilla en contra seu per l’apunyalament de la facultativa, no s’haurien practicat totes les diligències imprescindibles, i aporta una sèrie de documents confeccionats en el marc del procediment seguit al jutjat 26 de Madrid.

Procediments independents 

García-Castellón remarca que en aquesta peça del cas Tàndem, en què s’investiguen les clavegueres policials, no s’investiga el presumpte assetjament que va experimentar Pinto, sinó que els fets objecte d’instrucció se cenyeixen a l’existència d’un delicte de suborn en relació amb la contractació de Villarejo, comissari de Policia en actiu en el moment de comissió dels fets.

Notícies relacionades

El jutge reprodueix en la interlocutòria una conversa de Villarejo sobre aquest assumpte, que pel magistrat resulta «un poderós indici de la relació existent entre els coinvestigats i posa en relleu que sí que es va produir un encàrrec i una prestació de serveis per part d’un comissari en actiu, cosa que s’uneix a altres indicis, que emanen de les declaracions practicades i de la documental que consta en les interlocutòries».

Per tot això, el magistrat acorda excloure de la causa els documents aportats per López Madrid en el seu recurs de reforma perquè no tenen relació amb aquesta causa.