Consell Executiu

El Govern insinua que implantarà l’ús del passaport Covid en activitats encara sota restricció

  • La portaveu assevera que el redactat de la llei de l’audiovisual del Govern «maltracta el català»

  • L’Executiu «treballa per revertir» el que encara és un simple esborrany de l’Executiu

El Govern insinua que implantarà l’ús del passaport Covid en activitats encara sota restricció

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha res tancat, però per l’assenyalat per la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, l’Executiu s’inclina per aplicar l’anomenat passaport Covid a Catalunya. «El Govern considera que és pertinent estudiar l’aplicació del passi. S’està mirant com es pot concretar aquesta mesura, però sembla que sí que s’aplicarà», va dir la portaveu.

Si Plaja va avançar que l’Executiu podria encaminar el seu ús tant a afavorir l’obertura de sectors encara amb restriccions o bé per evitar futurs tancaments, en cas d’una nova onada, més que a aplicar-se a activitats ja en funcionament i que compten amb el seu protocol de seguretat. Amb tot, no va donar cap termini per a la possible implantació de la mesura. Tampoc per a l’obertura total de l’oci nocturn. «Falta molt per al 15 d’octubre», va dir amb referència al dia que finalitzen les actuals mesures.

Notícies relacionades

Així mateix, el Govern va encaixar el redactat de la llei general de la comunicació audiovisual, avançat per EL PERIÓDICO, com una galleda d’aigua freda. En paraules de la portaveu, el text «oblida i maltracta no només el català sinó el que és la diversitat lingüistica i cultural de l’Estat». Amb tot, l’Executiu confia «a poder revertir aquesta situació per tal com, de moment, es tracta només d’un esborrany i no ha sigut aprovat». Per Plaja «la presència del català a les produccions audiovisuals és clau per a l’Executiu» i és per això que han inclòs diverses propostes, com la creació d’un ‘hub’ internacional audiovisual, en el pla de Govern fet públic pocs minuts abans.

Així mateix, la portaveu va recordar que la llei catalana de l’audiovisual és del 2005, així que ha quedat «antiquada» i és lícita la seva reforma.