Presencia d’Abascal

Tensió i càrregues policials després de l’acte recolzat per Vox a Mondragón

  • Una persona d’avançada edat i aliena als incidents, ferida amb una bretxa al cap

  • Manifestants ‘aberzales’ intenten rebentar la convocatòria del partit d’extrema dreta

1
Es llegeix en minuts

Una persona ha resultat ferida a l’acte de Vox i Voces contra el Terrorismo en recolzament a les víctimes del membre d’ETA Henri Parot, celebrat a Arrasate/Mondragón (Guipúscoa), amb moments de tensió i algunes càrregues policials. La cita, que ha comptat amb la presència del president de Vox, Santiago Abascal, havia sigut convocada com a resposta a la marxa anunciada i finalment desconvocada per la xarxa Sare, organització de recolzament als presos de la banda terrorista, per exigir l’excarceració de Parot, empresonat des de fa 31 anys per la comissió de 39 assassinats.

Un ampli dispositiu de la Ertzaintza ha custodiat la plaça on s’ha desenvolupat la concentració i ha impedit que s’hi acostessin manifestants, que han cridat i increpat els participants de l’acte de Voces contra el Terrorismo, una organització que presideix el diputat de Vox Francisco José Alcaraz, germà i oncle de tres persones assassinades per Parot en l’atemptat contra la casa quarter de Saragossa, el 1987.

Notícies relacionades

Una vegada finalitzat, quan els assistents es dirigien als dos autobusos en què han arribat, la Ertzaintza ha efectuat un parell de càrregues policials per impedir que els manifestants s’acostessin, moment en què s’han llançat dues pedres i una galleda d’aigua des d’un balcó. Una persona d’avançada edat, aliena als incidents, ha resultat ferida i ha sigut traslladada per una ambulància amb una bretxa al cap.