La cita de l’automòbil

El Rei i Sánchez inauguraran l’Automobile Barcelona el 30 de setembre

  • La mostra del motor avança un dia l’obertura per evitar possibles protestes dels CDR en l’aniversari de l’1-O

El Rei i Sánchez inauguraran l’Automobile Barcelona el 30 de setembre

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, tornaran a Barcelona el 30 de setembre per a la inauguració de l’Automobile Barcelona. La participació del Monarca és habitual al saló de l’automòbil barceloní i s’ha donat en cada edició fins i tot des que Joan Carles I encara era Príncep d’Astúries.

L’estrena de la mostra s’ha produït oficialment els divendres abans de l’arribada del públic, però en aquesta ocasió s’ha optat per avançar un dia la seva presència i evitar així possibles protestes dels CDR al coincidir divendres amb l’aniversari de l’1-O. En aquest sentit, la passarel·la del saló ha viscut moments curiosos a nivell polític, com la fredor entre Mariano Rayoy i Artur Mas el 2015, o entre el Rei i el llavors president Quim Torra en l’edició del centenari, el 2019.

Notícies relacionades

La vinculació amb el saló internacional de l’automòbil ja ve de lluny, i en la seva primera edició de 1922 el rei Alfons XIII ja va ser present en la cerimònia inaugural. Des d’aleshores la presència reial s’ha produït pràcticament en cadascuna de les edicions d’aquesta mostra biennal de l’automòbil. La presència del Rei al saló sempre s’ha produït a Fira de Barcelona al recinte de Montjuïc, i aquesta serà la primera ocasió en què la inauguració es produirà dos dies abans de l’obertura de portes al públic.

Felip VI visitarà els diferents estands de la Fira de Barcelona, en els quals les marques exposen les seves novetats, i compartirà visita amb diferents autoritats polítiques tant nacionals com autonòmiques i locals. El president Sánchez presidirà, a més, la junta directiva de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac).

Temes:

Felip VI