Canvi d’interlocutors

Raquel Sánchez i Manuel Castells no seran a la taula de diàleg

  • La Moncloa justifica les absències «per equilibrar» les delegacions

Raquel Sánchez i Manuel Castells no seran a la taula de diàleg

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el titular d’Universitats, Manuel Castells, no formaran part finalment de la delegació del Govern en la reunió de la taula de diàleg sobre Catalunya que se celebrarà aquest dimecres a Barcelona.

Estava previst que al costat del president del Govern, Pedro Sánchez, hi acudissin sis ministres: Presidència, Félix Bolaños (coordinador del grup); la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; Política Territorial i portaveu, Isabel Rodríguez; Cultura, Miquel Iceta; Transports, Raquel Sánchez; i Universitats, Manuel Castells.

Però els dos últims no hi seran presents finalment, en una decisió que fonts de l’Executiu han explicat a Efe que s’ha adoptat per «equilibrar» les delegacions de les dues parts.

Després de la negativa de Junts per Catalunya a rectificar la seva proposta de participants en la taula que va ser vetada pel president Pere Aragonès, ja que tres d’ells no formaven part del Govern, la delegació de la Generalitat la formaran només tres persones.

Notícies relacionades

En concret, el mateix Aragonès i els seus consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent, tots dos d’ERC.

La sortida de la ministra de Transports s’ha decidit després que el cap de setmana passat s’afegís als representants del Govern que ja estaven previstos inicialment i una vegada que es va fer pública la paralització de l’ampliació de l’aeroport del Prat.