Mor l’exconseller del Govern basc Joseba Arregi

  • Va abandonar el PNB després de mantenir una línia crítica després de la firma del Pacte de Lizarra

  • Va defensar el diàleg entre nacionalistes i no nacionalistes i el reconeixement de les víctimes del terrorisme

Mor l’exconseller del Govern basc Joseba Arregi

VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

L’exconseller basc i exparlamentari Joseba Arregi ha mort aquest dimarts als 75 anys després d’una llarga malaltia, han informat fonts de Covite. Arregi, que va ser titular de Cultura i portaveu del Govern basc en el gabinet del ‘lehendakari’ José Antonio Ardanza, va abandonar el PNB el 2004 després de mantenir una línia crítica amb aquest partit després de la firma del Pacte de Lizarra, el 1998.

El març del 2001 va decidir abandonar la política i va renunciar a integrar la candidatura del PNB de Guipúscoa al Parlament basc, al qual va accedir per primera vegada durant tres mesos el 1987.

Pròxim a les víctimes del terrorisme, Arregi va presidir la plataforma Aldaketa-Canvi per Euskadi, creada per impulsar un canvi polític al País Basc i en defensa de l’Estatut de Gernika.

Notícies relacionades

Des que va abandonar la política activa, Arregi va plantejar a través d’articles en mitjans de comunicació, entre els quals EL PERIÓDICO, les seves tesis favorables a l’entesa entre nacionalistes i no nacionalistes i al reconeixement efectiu de les víctimes del terrorisme, cosa que el va fer mereixedor de reconeixements com l’atorgat per la Fundació José Luis López de Lacalle o el Premi a la Tolerància Maite Torrano.

També va ser autor de diversos llibres com ‘La nación vasca posible’ (2000), ‘Euskadi invertebrada’ (2000) o ‘El terror de ETA: la narrativa de las víctimas’ (2015), entre d’altres.

Temes:

PNB País Basc