Ecos de la Diada

Junqueras, disposat a «tornar a la presó si fa falta» per la independència

  • Marta Vilalta defineix ERC «com l’independentisme que no xiula els companys de viatge»

Junqueras, disposat a «tornar a la presó si fa falta» per la independència

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

1
Es llegeix en minuts

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest diumenge que està «disposat, si fa falta, a tornar a la presó» per defensar el seu «compromís» amb la independència de Catalunya. Junqueras ha participat, amb la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, a Cornellà, en la presentació del llibre ‘En defensa pròpia’, de l’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà.

La seva intervenció arribava després d’haver sigut esbroncat la matinada de divendres a dissabte al Fossar de les Moreres de Barcelona per sectors independentistes partidaris de la via unilateral, que el van titllar de «botifler».

Sense referir-se explícitament en cap moment a aquesta esbroncada ni tampoc a la taula de diàleg que es reunirà aquesta setmana, Junqueras ha reivindicat el seu «compromís irrenunciable» amb Catalunya, per la qual cosa alguns van assumir el 2017 «anar a la presó». «Per aquest compromís estem disposats a continuar assumint tots els sacrificis necessaris», ha assegurat Junqueras, abans d’afegir: «Aquest compromís és tan sòlid que per ell estem disposats, si fa falta, a tornar a la presó».

Sembra d’odi

Segons Junqueras, hi ha gent que «en lloc de construir col·lectivament prefereix sembrar odi, hi ha gent que no ens vol deixar parlar, gent diversa a qui no li agrada que parlem». «Alguns són jutges i van vestits de negre, altres són aprenents de jutge i ens volen jutjar tots i volen decidir què és el que podem dir i que no», ha assenyalat. A aquests els ha dirigit un missatge: «No ens silenciaran, ni les seves presons, ni les seves reixes, ni els insults, ni les amenaces, ni res».

Notícies relacionades

Per la seva banda, Vilalta ha identificat ERC com l’independentisme dels que «no xiulen els companys de viatge, i molt menys» els que han passat per la presó, una al·lusió directa de desgreuge a Junqueras per l’esbroncada durant la Diada.

Vilalta ha definit l’independentisme d’ERC com a «inclusiu», amb voluntat de «sumar» i ser «útil», no per «mantenir-se en el poder»