Aquest dissabte

El PP arrenca una campanya a peu de carrer per «la paràlisi» de Sánchez amb la llum

Montesinos diu que el PP vol ser «altaveu» de veïns, autònoms i petits empresaris: «Ensenyarem les factures de la llum»

zentauroepp49682100 pablo montesinos200805103312

zentauroepp49682100 pablo montesinos200805103312 / Alex Zea - Europa Press

2
Es llegeix en minuts

El PP arrencarà aquest dissabte una campanya divulgativa a peu de carrer a tot Espanya per denunciar la «paràlisi» del Govern que lidera Pedro Sánchez davant la pujada del preu de la llum i convertir-se en «altaveu» de veïns, autònoms i petits i mitjans empresaris. «Ensenyarem les factures de la llum», ha anunciat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos.

En una roda de premsa al Congrés, el dirigent del PP ha recalcat que els espanyols poden comprovar que la factura de la llum «segueix en màxims» mentre Pedro Sánchez «segueix amagat i sense fer absolutament res». «¿Per a què serveix Pedro Sánchez si davant els problemes reals s’amaga i no accepta la mà estesa de Pablo Casado?», s’ha preguntat, per recordar que el PP ja ha presentat una proposta per reduir impostos i abaratir la factura de la llum.

El dirigent del PP ha acusat Sánchez d’haver «llançat la tovallola en les seves obligacions com a president del Govern», sense enfrontar-se als «problemes reals dels espanyols». De fet, ha remarcat que molts espanyols es pregunten «per a què serveix el Govern, tants ministres i tants alts càrrecs si després no donen solució als seus problemes i a aquesta crisi energètica».

Després d’assegurar que el PP serà «al carrer i escoltant els col·lectius afectats» per la crisi energètica, ha assenyalat que el PP iniciarà aquest dissabte aquesta campanya divulgativa «a tot el territori nacional, a tots els carrers i a totes les places» amb l’objectiu de denunciar la «inacció» de l’Executiu i exposant la proposta que planteja el seu partit per reduir un 20% la factura de la llum.

Altaveu de la seva denúncia

Segons ha explicat, en aquesta campanya al carrer –en què participaran les estructures territorials i la direcció nacional del PP– el partit es dedicarà a escoltar els autònoms i els petits empresaris i els veïns davant la pujada del preu de la llum. De moment, la portaveu del Grup Popular al Congrés, Cuca Gamarra, serà aquest dissabte a Múrcia, mentre que diumenge el responsable de Política Territorial, Antonio González Terol, tindrà un acte a Castella i Lleó.

Notícies relacionades

«Serem l’altaveu de la seva denúncia i ensenyarem aquesta factura de la llum dels autònoms, dels petits i mitjans empresaris i dels veïns que Pedro Sánchez no vol que Espanya vegi», ha manifestat. Montesinos ha recalcament que el Govern ha «d’abandonar la seva paràlisi» i actuar d’«immediat davant un problema d’enorme envergadura». Al seu entendre, si Sánchez no pot resoldre aquests problemes ha de dissoldre les Corts i convocar eleccions generals.

Al ser preguntat si el PP podria afegir-se a les possibles manifestacions que es convoquin per la pujada del preu de la llum, ha assenyalat que, a part de la campanya divulgativa, el PP es planteja actuar al Parlament, demanant explicacions al Govern perquè «mogui fitxa», així com a les comunitats i els ajuntaments.