Crispació política

Calviño arremet contra Casado per les seves crítiques al Govern durant un acte amb el PPE

La vicepresidenta acusa el líder de l’oposició de mantenir una actitud «destructiva» dins d’Espanya i mirar de malmetre la seva imatge fora

Calviño arremet contra Casado per les seves crítiques al Govern durant un acte amb el PPE
2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha carregat contra el president del Partit Popular, Pablo Casado, per les crítiques del líder popular espanyol al Govern de Pedro Sánchez aprofitant la participació aquest dijous en una reunió de líders del PPE a Berlín. «Vull compartir la meva sorpresa davant les paraules del principal líder de l’oposició en un àmbit internacional. Com a líder del principal partit de l’oposició, hauria de saber que amb les seves paraules no ataca el Govern, amb les seves paraules ataca a l’interès i la imatge del nostre país», ha lamentat la seva arribada a la reunió informal de ministres d’economia i finances de la UE que se celebra a Eslovènia.

«Es tracta d’una actitud que no és acceptable, ja que intenta soscavar el treball responsable i reconegut pels nostres socis que fem des del Govern per defensar l’interès públic, els interessos del nostre país i la imatge d’Espanya, reconeguda i respectada en l’àmbit internacional», ha afegit sobre un comportament que ha qualificat d’«inaudit». Durant l’acte, en el qual també va participar la cancellera alemanya Angela Merkel, va qualificar Pedro Sánchez d’«insubmís constitucional» i al seu govern de ser el «més radical de la història d’Espanya». El cert és que no és la primera vegada que Casado sembra dubtes sobre la gestió de Sánchez, una cosa que ja ha fet en el passat sobre la gestió dels fons de recuperació.

Notícies relacionades

«No entenc com el PP, en lloc de sumar-se a aquest èxit col·lectiu, a aquesta agenda positiva de recuperació, el que fa és tenir a dins una actitud destructiva i a fora mirar d’atacar i danyar l’interès i la imatge d’Espanya», ha lamentat la vicepresidenta que ha insistit que es tracta d’una actitud «que no és justa», perquè «intenta soscavar el treball responsable i reconegut pels nostres socis que fem des del Govern per defensar l’interès públic, els interessos del nostre país i la imatge d’Espanya, reconeguda i respectada en l’àmbit internacional».

La vicepresidenta ha posat èmfasi que Espanya lidera la vacunació a nivell internacional, que és un dels motors de recuperació a la UE, que ja creix per sobre de la mitjana europea, i que ha culminat «amb reconeixement dels nostres socis» el procés d’evacuació de l’Afganistan. «La presidència de la Comissió Europea (Ursula von der Leyen) ha descrit Espanya com un país que encaterina l’ànima d’Europa» i ha insistit a assegurar que aquesta actitud és vista «amb sorpresa i incomprensió» per part d’altres socis europeus.