Educació

La xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona afegeix un nou centre a Sants

Un total de 8.553 nens estan escolaritzats en l’etapa d’educació infantil de primer cicle en els 103 centres de la ciutat

La xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona afegeix un nou centre a Sants
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha estrenat el curs a la xarxa d’escoles bressol municipals amb un nou centre, Els Gats, situat al barri de Sants-Badal, i que se suma a les 102 ja existents a la ciutat. L’última escola bressol de la xarxa barcelonina compta amb nou aules, un pati i dues terrasses, entre altres àrees, a més d’un espai familiar de criança que s’integra a l’equipament. Segons el regidor d’Educació, Pau González, aquest espai permetrà que hi hagi més sinergia entre els diferents serveis que el consistori ofereix al barri.

Un total de 8.553 nens estan escolaritzats en l’etapa d’educació infantil de primer cicle a les 103 escoles bressol municipals de la capital catalana i aquest curs s’ha pogut atendre el 65% de la demanda de les famílies, mentre que fa una dècada s’atenia només un 52%. Malgrat aquest increment, González considera que «cal continuar millorant» la cobertura. El districte amb una demanda més gran de preinscripcions ha sigut el de Sant Martí (amb 1.054 sol·licituds, de les quals se n’han cobert 821). Un total de 2.300 peticions presentades no han pogut ser ateses.

Diversificació horària

Notícies relacionades

Una altra novetat d’aquest curs a les escoles bressol municipals és l’ampliació de la diversificació horària en dos centres –EBM Germanetes, del districte de l’Eixample i EBM Caspolino, del de Gràcia–. Disposaran de grups d’horari reduït al matí (de 9.00 a 13.00 hores) i un altre de tarda (de 15.00 a 19.00), de 15 nens d’1 a 3 anys, en cada un, 60 en total.

A més, aquest curs comença amb la incorporació d’educadors socials en 10 centres de la xarxa municipal, consolidant la prova pilot iniciada fa quatre anys al districte de Nou Barris (als barris de Ciutat Meridiana i de Torre Baró). Els vuit centres que incorporaran aquests educadors socials estan situats al Raval, la Marina, el Carmel i la franja Besòs. La iniciativa respon a la voluntat del consistori de potenciar la funció social dels serveis educatius de petita infància i es vol donar una atenció prioritària a l’acompanyament a les famílies en situacions de més vulnerabilitat i consolidar la perspectiva comunitària de les escoles bressol municipals.