No troba pistes a les càmeres

La Policia descarta que l’agressió homòfoba de Malasaña sigui obra d’una banda organitzada

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional / R.C.V. VALÈNCIA| POLICÍA NACIO (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional descarta que els autors de la brutal agressió homòfoba ocorreguda diumenge a la tarda a Malasaña pertanyin a algun tipus de banda juvenil o organitzada, mentre continuen revisant càmeres de seguretat i parlant amb veïns i comerciants de la zona per localitzar els atacants.

La investigació l’està portant la Policia Judicial de comissaria centre i la Brigada Provincial d’Informació, concretament l’equip de Delictes d’Odi. En total, una trentena d’agents que ja han interrogat diverses persones i veïns de la zona dels fets, molt pròxima a la madrilenya plaça del Dos de Mayo.

Però, de moment, ni aquests testimonis, en els quals s’incorporen fotos de possibles autors, ni les càmeres de seguretat d’establiments de la zona i de la parada de metro Tribunal han donat pistes o cares fiables dels possibles autors. Els policies també han parlat en diverses ocasions amb la víctima, a qui han preguntat si havia sigut amenaçat o seguit per algú en les últimes setmanes.

Pel que sembla, el jove agredit, un noi espanyol gai de 20 anys, va afirmar als agents que no tenia problemes seriosos amb ningú i que no coneixia els seus atacants. Els 8 agressors que se li van tirar a sobre quan obria el portal de casa seva portaven dessuadores amb caputxes negres i mascaretes o passamuntanyes que dificultaven molt la seva identificació, com consta a la denúncia.

No obstant, els agents continuen amb diferents línies d’investigació i no tanquen la possibilitat d’alguna mena de connexió personal entre la víctima i els agressors, tot i que en principi descarten una venjança. Per això analitzaran les seves xarxes socials, per si hagués escrit algun comentari que no agradés als violents.

Mòbil homòfob

Notícies relacionades

Les característiques de la pallissa, en la qual els vuit encaputxats van participar amb clars insults homòfobs com «maricon» i «comemierdas» i la marca a ganivetades de la paraula «maricon» en una natja de la víctima, reafirmen el component homòfob i de delicte d’odi de l’atac.

Això sí, ni la Policia Municipal ni la Nacional tenen fitxada cap banda o ‘manada’ a Madrid dedicada a «caçar» o clavar pallisses a membres de la comunitat LGTBI, recalquen les mateixes fonts.