Aeroport de Barcelona-el Prat

L’alcalde del Prat, sobre la cancel·lació de l’ampliació de l’aeroport: «S’ha imposat el sentit comú»

  • L’anunci ha suscitat una allau de reaccions de tot tipus dins de l’espectre polític

EPP.MIL_ECONOMIA.51785573.JPG

EPP.MIL_ECONOMIA.51785573.JPG / RICARD CUGAT (EPC)

2
Es llegeix en minuts

Després que es conegués la polèmica decisió del Govern de suspendre la inversió de 1.700 milions d’euros prevista a l’aeroport de Barcelona-el Prat davant la falta de recolzament del Govern de la Generalitat, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha defensat que la visita de Yolanda Díaz i Ada Colau prevista per a aquest dijous segueix dempeus i demostra que el PSOE «està traslladant la pressió política al Govern» i ha assegurat que aquest gest «és un xantatge del tot o res».

Després d’això, Mijoler ha assegurat que espera «valentia» de Pere Aragonès per «posar de manifest que la inversió a l’aeroport era impossible des del primer moment» i ha defensat que «s’ha imposat el sentit comú». En la mateixa línia, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella, del PSC, ha asseverat que «sembla que el delta del Llobregat no pot ser mai protagonista del seu destí. Tothom opina però ningú fa res». Des del consistori barceloní, el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí Grau, ha defensat en un tuit que «els projectes que no tenen sentit cauen amb la primera ràfega de vent, ningú tenia ganes que Europa l’aturés. L’error d’Aena i el seu president executiu és majúscul», mentre que el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha instat el Govern que «recapaciti pel futur de Barcelona i Catalunya i recolzi la proposta d’ampliació de l’aeroport». «Un país sense consens és un país en retrocés», ha conclòs.

Dues cares de la moneda

Notícies relacionades

D’altra banda, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, ha demanat el Govern que aprofiti la retirada del Govern central per renunciar a qualsevol pla per ampliar l’aeroport, per no alimentar «un sistema econòmic i social insostenible i precari». Reguant ha defensat en un tuit que «és el moment que el Govern faci marxa enrere també en els seus plans per ampliar l’aeroport». Així, de la mateixa manera, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha definit la retirada del projecte del Govern com «una victòria social i climàtica», fruit de la «mobilització popular». «Ara el que fa falta és que la Generalitat certifiqui el ‘no’ a l’ampliació», ha escrit a Twitter.

En canvi, des de l’UGT, Camil Ros, ha emplaçat els dos governs que s’asseguin a negociar un nou acord que faci possible mantenir la inversió prevista, que considera molt necessària i ho ha qualificat com «un desastre». De la mateixa manera, la Cambra de Comerç de Barcelona creu que l’anunci suposa «una mesura de pressió». «Una vegada més el Govern pren una decisió unilateral», ha assegurat Mònica Roca, que ha tornat a reclamar el «traspàs» de la gestió de l’aeroport a l’executiu català.