Inici de curs polític

ERC acusa Illa de «blanquejar» el franquisme i exigeix una rectificació

  • Vilalta assevera que assenyalar que el procés és el pitjor que ha passat en 300 anys a Catalunya és «un insult als demòcrates»

  • Recorda a la CUP que l’aplicació del pacte d’investidura passa per l’aprovació d’uns nous pressupostos

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El continent republicà i el socialista català s’han allunyat aquest cap de setmana uns centímetres més. L’asseveració de Salvador Illa, al ‘Diari de Girona’, que els 10 anys de procés eren el pitjor que havia passat a Catalunya en «300 anys» ha remogut l’animadversió evident que els sectors centrals d’ERC senten cap als socialistes catalans. «És un insult als demòcrates, un intent de blanquejar el franquisme i el feixisme», amb referència al fet que en aquells tres segles s’inclou la Guerra Civil i la dictadura, «i per tot això exigim una rectificació», va assenyalar la portaveu republicana, Marta Vilalta.

Notícies relacionades

La secretària general adjunta va arribar fins a les declaracions d’Illa després de derivar d’una reflexió en què donava per segur que el PSOE, Podem i el mateix Illa, futur primer secretari del PSC (si res es torça), «saben que el conflicte se soluciona votant tots quin és el futur col·lectiu», és a dir, amb un referèndum d’autodeterminació.

En clau estrictament catalana, Vilalta va recordar a la CUP, amb qui van firmar un pacte d’investidura, que el compliment de l’acord passa necessàriament per l’existència d’uns nous pressupostos que els donin cobertura». «És l’única manera de desplegar els compromisos i projectes i fer efectives les transformacions que necessita el país», va assenyalar la portaveu al «soci principal» del Govern