Rescat ‘in extremis’ espanyol: evacuat un grup d’afganesos amb l’avió A400M que era a Kabul en el moment de l’atemptat

Rescat ‘in extremis’ espanyol: evacuat un grup d’afganesos amb l’avió A400M que era a Kabul en el moment de l’atemptat

Afp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’uns 140 afganesos ha abandonat Kabul amb l’avió A400M del Ministeri de Defensa que era a la pista de l’aeroport de la capital del país centreasiàtic quan es van registrar les explosions que han provocat diversos morts i ferits, han informat fonts militars.

Al capdavant del pla d’evacuació dels afganesos que van ser col·laboradors d’Espanya i altres països europeus hi ha l’ambaixador, Gabriel Ferrán, la seva número dos, Paula Sánchez, així com més de mig centenar de militars i una vintena de policies.

Tots els espanyols desplegats a l’Afganistan estan sans i estalvis després de les explosions registrades aquest dijous des de les 15.30 hores als voltants de l’aeroport de Kabul, segons han informat fonts dels ministeris de Defensa i Interior.

No hi ha baixes espanyoles

Notícies relacionades

L’atac no hauria afectat cap dels efectius que formen part de l’operatiu espanyol per a l’evacuació dels col·laboradors afganesos. «L’explosió no ha produït danys personals ni materials entre el contingent que Espanya té desplegat a l’esmentat aeroport per a l’evacuació dels col·laboradors afganesos i les seves famílies», ha confirmat en un comunicat l’Estat Major de la Defensa.

Fonts policials asseguren que els espanyols es troben en una zona segura de l’aeroport i que s’han donat ordres perquè s’extremin les mesures de seguretat del recinte i les d’autoprotecció.