Després de la reunió bilateral

El PP urgeix Sánchez a aclarir si cedirà el MIR a Catalunya

  • Demana que la ministra de sanitat comparegui per «donar la cara» davant els metges

El PP urgeix Sánchez a aclarir si cedirà el MIR a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha emplaçat aquest dimecres el Govern a aclarir si cedirà el MIR a Catalunya. Al seu parer, la ministra de sanitat, Carolina Darias, ha «de donar la cara» al Congrés i explicar «a tots els metges espanyols si vol canviar el model».

«¿Val més i és més important per al Govern d’Espanya saber català que ser un bon metge? Que ho expliquin immediatament el senyor Sánchez i la ministra de sanitat», ha demanat Montesinos després que el Govern i la Generalitat hagin acordat impulsar un grup de treball per estudiar la viabilitat d’aquesta transferència de la formació sanitària especialitzada.

En declaracions als mitjans, Montesinos ha assenyalat que cada dia es coneixen «més detalls de l’agenda secreta» entre Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonés, i ha afegit que «l’últim afecta el sistema MIR».

«Exigim la compareixença urgent de la ministra de sanitat perquè aclareixi si per a Pedro Sánchez val més el carnet d’un independentista i saber català que ser un bon metge i fer millor les funcions sanitàries», ha insistit.

En aquest sentit, el responsable de Comunicació del PP ha remarcat que Pedro Sánchez «ha de ser molt clar» sobre aquest tema.

Montesinos ha advertit que aquest pot ser «el camí d’un sistema diferent per cada comunitat autònoma» i ha afegit que això «és gravíssim després que la sanitat espanyola i el sistema MIR sigui reconegut internacionalment».

«Si ho fan, es derogarà»

Notícies relacionades

També s’ha pronunciat sobre aquest tema l’exministra de Sanitat i vicesecretària de Política Social, Ana Pastor, qui ha assegurat que espera que «l’Espanya multinivell» que volen impulsar Sánchez i el PSOE «no arribi al sistema MIR».

«Lamentable que la clau que el nostre Sistema Nacional de Salut sigui excel·lent moneda de canvi de l’independentisme. Si ho fan, serà derogat de manera immediata quan arribem al Govern», ha anunciat Pastor en un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press.