Des d’«espais diferents»

Díaz crida a «bastir un projecte de país» que pugui transcendir l’espai polític de Podem

La política gallega es marca com a objectiu «il·lusionar» els votants progressistes

Díaz crida a «bastir un projecte de país» que pugui transcendir l’espai polític de Podem

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha defensat aquest dijous «bastir un projecte de país per a la pròxima dècada» des de «molts espais diferents», perquè des de «la diversitat» puguin «complementar i il·lusionar» els votants progressistes i frenar un govern de l’«extrema dreta».

«Estic escoltant moltes veus del carrer per veure què opinen sobre la formació d’un espai que pugui canviar la vida de la gent», ha plantejat Díaz en una entrevista a la cadena SER, en què ha assenyalat que la seva «missió» és bastir un nou projecte que pugui transcendir l’espai polític de Podem. «No hi ha res més meravellós que la suma des de la diversitat», ha apuntat.

En aquest punt, la vicepresidenta ha aclarit que «des de molts espais diferents» i «sent diversos», es pot «ser complementàries i il·lusionar la gent progressista» del país. Segons la seva opinió, Espanya té «un problema de convivència amb l’extrema dreta», amb un PP «segrestat». «Treballaré perquè no governi l’extrema dreta», ha emfatitzat.

Sobre la seva idea de projecte, Díaz ha recordat que «les operacions des dels partits no funcionen» i que, segons el seu parer, «l’important és construir des de fora», escoltant la «gent i els col·lectius». «Quan sumem i unim des de les diferències, és una aposta guanyadora i il·lusiona la gent», ha insistit, mentre ha remarcat tenir «altura de mires» i «molta imaginació» per «fer coses diferents» des de la política.

Notícies relacionades

Escolta «Yolanda Díaz» a Play SERAixí, ha demanat «allargar la mà» i «no parlar d’egos», ja que el seu projecte «no va de sumes de lideratge» ni de llistes electorals. «La societat espanyola vol una altra cosa, que ens entenguem allargant la mà i no parlar tant dels egos», ha dit.

«Les coses internes no interessen a ningú», ha indicat Díaz, que ha insistit a «abandonar les etiquetes» i fer un espai «amb una nova mirada», que pugui «cooperar» amb el PSOE i amb altres actors de la política.