Aniversari del referèndum

L’ANC reivindicarà l’1-O amb una caravana de vehicles amb urnes des de la Catalunya Nord

  • L’entitat independentista organitza també tres marxes a peu i tancarà el cap de setmana de protestes a Barcelona

L’ANC reivindicarà l’1-O amb una caravana de vehicles amb urnes des de la Catalunya Nord

EFE / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC ha presentat aquest dimecres la mobilització per commemorar el quart aniversari del referèndum de l’1-O, una protesta que vinculen a l’Onze de Setembre per exigir la independència per la via unilateral.

L’entitat independentista orquestrarà una caravana de vehicles des de la Catalunya Nord i fins a Figueres carregada d’urnes per visibilitzar com les van traslladar d’amagat escapant-se del radar policial. I és des d’allà van comparar, van emmagatzemar i van distribuir la logística de la jornada per tot el territori català.

Amb el lema («Lluitem i guanyem la independència»), l’ANC pretén que aquest homenatge s’allargui fins al 3 d’octubre, aprofitant el cap de setmana, com a commemoració d’una de les grans protestes contra l’actuació policial durant la consulta i contra el discurs del Rei.

El dissabte 2 d’octubre iniciaran unes marxes a peu d’aproximadament cinc hores (uns 20 quilòmetres) des de Sant Julià de Ramis fins a Aiguaviva (passant per Girona), des de Vinaròs a la Ràpita, i des d’un municipi pròxim a l’Aragó fins a un altre municipi de Lleida, encara per concretar. Diumenge es tancarà la protesta amb un acte polític a Barcelona.

Notícies relacionades

«Volem posar en valor que el referèndum va ser una victòria, que es va exercir el dret a l’autodeterminació contra tot un Estat que s’oposava amb tota la seva força i que es va guanyar a l’Estat perquè van ser alineades institucions i ciutadania», ha etzibat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

La Diada, a Barcelona

Per a la Diada se citen a Barcelona, en una manifestació centralitzada que començarà al carrer de Pau Claris (a prop de la plaça d’Urquinaona, epicentre de les protestes després de la sentència del procés), baixarà per la Via Laietana, girarà per l’avinguda de Marquès de l’Argentera i acabarà al parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament de Catalunya.