Intervenció del líder del PP a Mallorca

Casado: «A les Balears no parleu català»

  • El líder del PP afirma que a les illes es parla el «mallorquí», «menorquí», «eivissenc» i «formenterenc»

Mallorca acoge el XVI congreso del PP de Baleares

Mallorca acoge el XVI congreso del PP de Baleares / Isaac Buj (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha aprofitat la seva participació en la clausura del congrés del seu partit a les Balears per defensar la «llibertat lingüística de les illes Balears» i afirmar: «Que no parleu català, parleu mallorquí, parleu menroquí, parleu eivissenc, parleu formenterenc i aquesta cultura no és apèndix de ningú, no sou països catalans, sou les grans illes balears admirades a tot el món», ha asseverat.

Colau i el «segell» del rei

En la seva intervenció Casado també ha aprofitat per criticar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per col·locar el que ha descrit com «un segell» amb la imatge del rei en un lateral del saló de plens de l’Ajuntament i s’ha preguntat «com es possible que es permeti arraconar el cap de l’Estat» a la casa consistorial de la capital catalana. Durant el congrés del PP de les Balears, Casado ha lamentat així la decisió de Colau de col·locar en una cantonada de la cambra un retrat del rei de petites dimensions, després que el Tribunal Suprem avalés l’obligatorietat de col·locar la imatge del monarca en els consistoris.

Després d’elogiar la figura del rei com «el pilar fonamental de tot Espanya», el líder del PP ha apostat per la tornada de la concòrdia de l’Espanya de 1992.

Notícies relacionades

En aquesta Catalunya cosmopolita que va acollir els Jocs, Felip VI va ser abanderat i va ser, en paraules de Casado, «un orgull per a tots els barcelonins, tots els catalans i tots els espanyols, com hauria de ser per a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau».

Gira «vergonyosa» de Pedro Sánchez

Casado, ha qualificat de «vergonyosa» la gira del president del Govern, Pedro Sánchez, pels Estats Units al comptar amb «una agenda que no arriba ni a la de secretari d’Estat». «Tot i que el turisme a Espanya vagi molt malament, Pedro Sánchez ha fet turisme aquesta setmana als EUA», ha ironitzat el president del PP durant la clausura del 16è Congrés Autonòmic del PP de les Balears. El líder del PP ha assegurat que «si Sánchez està amb Castro i Maduro que no esperi que Biden li dediqui més de 29 segons en un passadís». A més ha retret al president del Govern que «defensi el castellà a Califòrnia o Dakota» i no ho faci a Mallorca, Tarragona o Biscaia. Casado també ha ironitzat amb la comparació de Sánchez amb Superman: «Fa la cimera en 20 segons, es passa tot el dia volant i, quan parla, sembla que és d’un altre planeta».