Nova baixa

L’exdiputada de Cs Sonia Sierra estripa el carnet del partit

  • El partit obre expedients d’expulsió als portaveus dels ajuntaments de Girona i Lleida

L’exdiputada de Cs Sonia Sierra estripa el carnet del partit
2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans suma una altra baixa a les seves files. La que va ser diputada pel partit al Parlament Sonia Sierra ha anunciat aquest divendres que estripa el carnet de la formació i que ja ha tramitat la baixa.

A través de Twitter, ha assegurat que no preveia fer pública la seva marxa, però que la pressió i els atacs de càrrecs orgànics l’han portat a fer un pas endavant: «No pensava fer-ho públic, però fa dies que rebo atacs tant de càrrecs públics com orgànics de l’esmentat partit així com de comptes que hi estan vinculats, una cosa que em sembla inacceptable, perquè jo mai he faltat el respecte a ningú», ha escrit.

En un altre apunt, ha demanat que cessin les crítiques contra ella: L’últim ha sigut que un regidor i càrrec orgànic de Cs ha difamat un altre regidor del mateix partit que em va mostrar el seu suport davant un tuit que insinuava que «‘zorreaba’». Espero que cessin ja els atacs. I als preocupats per la meva vida laboral, dir-los que em guanyo molt bé la vida», ha conclòs.

Expulsions a Lleida i Girona

D’altra banda, Cs ha obert expedients d’expulsió a Lleida i Girona. El Comitè de Garanties de la formació ha iniciat el tràmit per cessar la portaveu del partit a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, per la «pèrdua de confiança» en ella per continuar exercint el càrrec després que Acció Institucional de Cs sol·licités un canvi de portaveu que suposava el relleu de Ribes per la regidora María Burrel però que, després d’una reunió d’urgència, no es va complir i es va mantenir l’actual.

Notícies relacionades

La direcció defensa que l’intercanvi es requeria després de «reiterades peticions» de militants i companys de files que «criticaven» la seva «falta d’implicació, de compromís i lleialtat», així com «reiterades faltes de respecte».

El mateix ha passat al consistori de Girona. La cúpula va voler expulsar el portaveu Daniel Pamplona per una «contínua vulneració del reglament intern», a qui ja s’havia desautoritzat «en nombroses ocasions per diferents secretaries de la formació per no atendre les fórmules reglamentàries previstes als estatuts» ni respectar «els consensos del partit a la presa de decisions de funcionament intern». En aquest cas, l’expulsió es farà de manera imminent.