Amb empresa nord-americans

Díaz aprofita la reunió de Sánchez amb fons americans per reivindicar la reforma fiscal

  • La vicepresidenta segona assenyala que «necessitem recursos dels qui més tenen per tenir serveis públics de qualitat»

Díaz aprofita la reunió de Sánchez amb fons americans per reivindicar la reforma fiscal

Marta Fernández Jara / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Unides Podem i, en concret, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, té clar que els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 han de recollir una reforma fiscal i la líder dels morats no desaprofita cap ocasió per recordar-ho a Pedro Sánchez. Aquest dijous, la també ministra de Treball s’ha referit a la reunió que ha mantingut el president del Govern central amb fons d’inversió als Estats Units per enviar-li un missatge amb càrrega de profunditat: «Suposo que hauran parlat d’impostos». A les paraules de la vicepresidenta segona hi havia implícita la seva intenció d’establir un impost mínim de societats del 15%.

«Els fons d’inversió tenen l’objectiu de guanyar diners, però els governants el que hem de fer és defensar el nostre poble i el nostre país. Tenim un objectiu central, i més en un Govern progressista, que és distribuir la renda», ha explicat Díaz en declaracions als mitjans abans de participar al curs d’Estiu de l’UCM a San Lorenzo de El Escorial. Els morats ja van exigir l’any passat una reforma fiscal, tot i que en les negociacions dels socialistes no va acabar per concretar-se en els termes que ells demanaven.

Notícies relacionades

No obstant, aquest any semblen disposats a plantar cara als seus socis de coalició. La mateixa Díaz va revelar que aquesta setmana han començat les negociacions entre el secretari d’Estat de Drets Socials i secretari d’Economia de Podem, Nacho Álvarez, i la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero. Davant el grup parlamentari d’Unides Podem, Díaz va arengar els seus per preparar-se per a unes converses que venen fortes. Els qui més tenen més han d’aportar a les arques públiques», va resumir dimarts. Aquest dijous ha insistit que hi ha «un debat interessant» sobre el fet que «necessitem recursos dels qui més tenen per tenir serveis públics de qualitat».

Les paraules de Díaz s’han produït després que Sánchez s’hagi reunit amb més d’una dotzena de grups d’inversió i bancs nord-americans destacats durant la seva gira pels Estats Units, i de mantenir trobades amb Michael Bloomberg i el conseller delegat de BlackRock, Larry Fink. «Això és l’únic interessant d’aquesta visita a un gran fons d’inversió que és molt present al nostre país. El president ha fet la seva feina i el que havia de fer», ha remarcat.