Exercici de transparència

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals i el nou Govern central, al complet

  • El diari difon totes les dades del sondeig del GESOP publicat el 18 de juliol

Sondejos de les eleccions generals del novembre 2019: últimes enquestes

Sondejos de les eleccions generals del novembre 2019: últimes enquestes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA difon de manera habitual les dades de totes les seves enquestes. A continuació, fem el mateix amb el sondeig sobre l’impacte dels canvis en el Govern sobre les expectatives electorals a Espanya, elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), i que aquest diari va publicar el 18 de juliol.

Segons aquest estudi, el nou Executiu de Pedro Sánchez s’estrena amb el PP trepitjant-li els talons. De fet, socialistes i populars se situarien en un empat tècnic, tot i que el bloc de dretes aconseguiria més escons que la suma de les esquerres. Ni els uns ni els altres, no obstant, aconseguirien la majoria absoluta. En la primera enquesta també després de la sortida de Pablo Iglesias del Govern, la vicepresidenta Yolanda Díaz debutava com la líder més ben valorada.

Indults, ‘llei trans’, funcionaris

Notícies relacionades

El sondeig reflectia també la divisió d’opinions que provoca la concessió dels indults als líders del procés: ampli suport a la mesura de gràcia entre els catalans i rebuig majoritari en el conjunt d’Espanya. En canvi, altres iniciatives del Govern, com la ‘llei trans’ i el teletreball dels funcionaris, sí que compta amb un elevat suport en l’electorat.

Aquestes són, al complet, les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions verticals d’aquesta enquesta recent.