Discurs en la convenció de Cs

Arrimadas aclama els seus perquè no es «rendeixin» i marca distàncies amb el PP

  • La presidenta de Cs posa de model el renaixement del FDP alemany i remarca que el partit taronja «continua sent necessari per a Espanya»

  • Critica fortament Casado, a qui acusa d’haver estat sempre protegit sota «l’ala» del PP i no tenir experiència en la vida real

Arrimadas aclama els seus perquè no es «rendeixin» i marca distàncies amb el PP

EUROPA PRESS / JESÚS HELLÍN

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Després d’un any i mig amb importants restriccions d’aforament per la Covid-19, Inés Arrimadas ha pogut pronunciar aquest diumenge el seu primer discurs de pes davant els afiliats i dirigents de Ciutadans, partit que presideix des del març del 2020, just quan va esclatar la pandèmia. Arrimadas ha organitzat una convenció de dos dies a Madrid per intentar aixecar l’ànim a una formació que ha encadenat derrotes electorals (Galícia, País Basc, Catalunya i Madrid) des del novembre del 2019, quan es va enfonsar fins als 10 escons al Congrés dels Diputats, i també ha patit l’assetjament i demolició per part del PP, ansiós de captar els seus alts càrrecs.

En les dues jornades, els taronges han pogut escoltar alguns testimonis que els han injectat una mica d’optimisme. Sobretot, com ha repetit en diverses ocasions ja Arrimadas, el cas del Partit Democràtic Lliure (FDP, en la seva sigla en alemany). Aquesta formació liberal es va enfonsar en les eleccions del 2013, perdent tots els diputats en el Bundestag, però quatre anys després va ressuscitar. La presidenta de Cs ha demanat als seus que facin com els seus col·legues germànics, la història la va explicar dissabte el diputat Alexander Lambsdorff, i es preguntin si, malgrat el sot en el qual estan ara, el partit «continua sent necessari per a Espanya». «La resposta és que no només som necessaris, som imprescindibles i per això som aquí, per aquesta convicció», ha clamat. «No pararem fins que aquests principis liberals i les reformes s’apliquin en el Govern de la nació. Una de les nostres senyes d’identitat és que no ens rendim mai. No es pot vèncer qui mai es rendeix», ha continuat.

Notícies relacionades

Com ja van fer dissabte tant ella com Edmundo Bal, portaveu parlamentari de Cs, la fusió amb el PP no està sobre la taula. De fet, la dirigent taronja ha llançat diverses pulles a Pablo Casado. «Ni ens han regalat un màster ni hem estat tota la vida sota l’ala d’un partit [...] D’altres no saben el que és una entrevista de feina ni el que és patir», ha dit amb referència a la polèmica pels estudis del president dels populars i la seva carrera professional, sense experiència en el sector privat. «El futur no està escrit. Fugiu dels malastrucs i pessimistes», ha demanat a militants i afiliats.

Taules rodones

Alts càrrecs i uns 300 afiliats del «partit liberal», etiqueta que no han deixat de repetir per aconseguir reforçar-se-la davant el PP, han estat dos dies als edificis del complex Duques de Pastrana de Madrid celebrant taules rodones i classes magistrals amb dirigents i també persones de la societat civil per debatre el seu ideari.