A la recerca dels autors

El Govern afganès retira el seu ambaixador al Pakistan després del segrest i tortura de la seva filla

  • La policia pakistanesa ha obert una investigació per aclarir els fets i trobar-ne els responsables

El Govern afganès retira el seu ambaixador al Pakistan després del segrest i tortura de la seva filla
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern de l’Afganistan ha retirat el seu personal diplomàtic al Pakistan començant per l’ambaixador, Nabibulá Alijil, pel segrest i tortura de la filla del responsable diplomàtic a la capital del país, Islamabad, fins que el Govern pakistanès no trobi els responsables de l’assalt, segons ha informat el portaveu de Presidència, Vahid Omar, a Tolo News.

Tant l’ambaixador com la resta del seu personal diplomàtic es mantindran a Kabul fins que els autors del segrest «siguin castigats pel Govern pakistanès i l’ambaixador afganès i la seguretat del personal diplomàtic al Pakistan sigui garantida».

Així mateix, l’enviat del Pakistan a Kabul, Mansur Ahmad Jan, ha sigut convocat pel Ministeri d’Exteriors afganès com a senyal de protesta, després d’una concentració d’afganesos davant la seu diplomàtica del país veí a la capital afganesa, sense incidents violents per lamentar. El primer ministre del Pakistan, Imran Jan, ja va ordenar dissabte al Ministeri de l’Interior que trobés els responsables de l’incident en un termini de 48 hores.

La filla, ingressada

La filla de l’ambaixador, Silsila, de 26 anys, va ser «torturada greument» durant diverses hores per un grup de desconeguts que la va assaltar de camí al seu domicili a Islamabad. Després del seu alliberament, es troba ingressada i rebent atenció mèdica en un hospital de la ciutat, amb pronòstic optimista, ha fet saber el seu pare en un missatge publicat al seu compte de Twitter.

El Ministeri d’Exteriors afganès ha demanat al Govern del Pakistan que prengui les mesures necessàries immediates per garantir la plena seguretat de l’Ambaixada i els consolats afganesos, així com la immunitat dels diplomàtics del país i les seves famílies d’acord amb els tractats i convencions internacionals, segons el comunicat.

Investigació oberta

Notícies relacionades

La policia pakistanesa ha obert una investigació immediata mentre polítics locals ja han mostrat els seus primers gestos de simpatia cap a la víctima. «És una dona jove que no s’hauria d’enfrontar cap obstacle per caminar pel centre d’Islamabad», ha declarat la senadora del Partit Popular del Pakistan, Sherry Rehman. «Es tracta d’un atac al Pakistan i als valors que defensem», ha afegit.

«El Pakistan ja s’enfronta a la inestabilitat a causa de les conseqüències de l’escalada de violència a l’Afganistan, raó per la qual una pau liderada per l’Afganistan és tan important», va acabar, amb referència a les converses de pau al país veí entre el Govern i els insurgents talibà.