Reelecció del president del PPdeG

Rajoy torna a Galícia per recolzar Feijóo: «Jo soc del PP i soc gallec»

  • El president de la Xunta és reelegit per cinquena vegada com a president del PP gallec

Rajoy torna a Galícia per recolzar Feijóo: «Jo soc del PP i soc gallec»

EFE / XOÁN REY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’honor del Partit Popular de Galícia i expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha desplaçat aquest dissabte a Santiago de Compostel·la per acompanyar el cap de files del PPdeG, que renova per cinquena vegada el seu mandat al capdavant del partit, Alberto Núñez Feijóo.

A la seva arribada al Multiusos Fontes do Sar, on se celebra el 17è congrés del PPdeG, Rajoy ha remarcat que aquest dissabte acudeix al conclave perquè ell és militant del PP a Galícia i, per això, hi va «a recolzar Feijóo».

Qüestionat per si se sent més identificat amb el PP de Núñez Feijóo a Galícia o el PP que representa Isabel Díaz Ayuso a Madrid, l’expresident ha remarcat que ell és «del PP i gallec».

«Jo soc del PP i soc gallec», ha conclòs Mariano Rajoy abans de saludar Núñez Feijóo i votar per a la reelecció del president de la Xunta com a líder del partit a Galícia.

Posteriorment, està previst que Rajoy intervingui en la clausura del Congrés acompanyat per Núñez Feijóo i per l’actual president del partit, Pablo Casado.

Feijóo, reelegit

Notícies relacionades

Feijóo ha sigut reelegit aquest dissabte per cinquena vegada després d’haver rebut un 98,3% dels vots la llista que encapçalava, l’única presentada. En aquesta llista, les principals novetats són la continuïtat de Miguel Tellado com a secretari general i el nomenament de sis vicesecretaris, entre els quals destaquen les ‘conselleiras’ de la Xunta, Fabiola García i Ángeles Vázquez.

La llista ha obtingut 801 vots de 816 emesos, segons ha proclamat el president del congrés, Rafa Domínguez, en una cita en què el nombre de compromissaris s’ha reduït al màxim legal per qüestions d’aforament derivades de la situació sanitària marcada per la Covid-19.