Etapa de distensió

El Govern i la Generalitat acorden reunir la comissió bilateral el 2 d’agost

  • L’Executiu català ofereix la primera setmana d’agost per reunir la comissió bilateral

El Govern i la Generalitat acorden reunir la comissió bilateral el 2 d’agost

EUROPA PRESS / A. ORTEGA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Després del parèntesi que es va obrir amb la crisi de Govern que Pedro Sánchez va executar el cap de setmana passat, l’Executiu central ha reprès aquest divendres el contacte amb la Generalitat. La nova ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han mantingut una conversa telefònica per preparar la reunió de la comissió bilateral, que finalment se celebrarà el 2 d’agost.

Notícies relacionades

Vilagrà ha revelat aquest primer contacte amb la substituta de Miquel Iceta, amb qui la consellera va estar negociant l’ordre del dia de la reunió bilateral fins a poques hores abans que es conegués el seu pas al Ministeri de Cultura. Vilagrà ha recordat a la ministra el «compromís» dels dos governs per reunir la bilateral al juliol: «Estem acabant d’ajustar el calendari. Esperem que sigui abans de l’estiu».

Segons la consellera, Rodríguez «té ganes» d’aprofundir en aquest espai bilateral entre la Generalitat i la Moncloa, però ha advertit que és «innegociable» que la trobada se celebri entre finals de juliol i principis d’agost. Un possible obstacle és la celebració, el 30 de juliol, de la conferència de presidents autonòmics a Salamanca, per la qual cosa el conclave bilateral es podria produir els primers dies d’agost.