Arriba amb el missatge que Espanya és segura per estiuejar

Albares substitueix Laya a Exteriors amb picades d’ullet al «gran amic» Marroc

Albares substitueix Laya a Exteriors amb picades d’ullet al «gran amic» Marroc

EUROPA PRESS / A. PÉREZ MECA

1
Es llegeix en minuts

Picada d’ullet inicial al Marroc després de la crisi migratòria i diplomàtica de la frontera al juny. El nou ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha pres aquest dilluns possessió del seu càrrec amb un discurs en el qual ha apostat per «reforçar les relacions amb el Marroc, gran amic i veí del sud», i ha llançat el missatge que Espanya és un país segur per rebre turistes estrangers aquest estiu.

Després de rebre la cartera de mans de la ministra sortint, Arancha González Laya, a qui el nou cap de la Diplomàcia espanyola vol tenir com a «assessora», el fins ara ambaixador a París ha agraït la confiança dipositada en ell per part del president del Govern, Pedro Sánchez, amb el projecte del qual ha dit que està en plena sintonia.

Entre les prioritats que s’ha fixat per a la seva nova tasca, ha esmentat la necessitat de «reforçar les relacions especialment amb el Marroc», recalcant que és «gran amic i veí del sud», tot i que no ha fet al·lusió expressa a la recent crisi amb aquest país.

També ha destacat les coincidències entre el Govern espanyol i la nova administració Biden i ha remarcat la necessitat de «respondre al canvi climàtic», «oferir seguretat» i «fer front als moviments migratoris», per a la qual cosa, ha incidit, «cal treballar amb els nostres aliats i amics».

Comiat «agredolç»

Per la seva banda, la ja exministra d’Exteriors ha desitjat sort al seu successor i ha reconegut que l’acte de traspàs de poders era per a ella «agredolç». «Dolç» pels èxits del ministeri en aquests mesos, però també «amarg» per les tasques que no ha pogut completar.

Notícies relacionades

A l’acte, que ha tingut lloc al pati Juan Sebastián Elcano del Palau de Santa Cruz, s’hi han acostat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el nou responsable de Presidència, Félix Bolaños, i el titular d’Interior, Fernando Grande Marlaska.

També hi han acudit per acompanyar el nou cap de la Diplomàcia espanyola l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero; l’exvicepresidenta econòmica Elena Salgado; la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González; l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, i la presidenta de Red Eléctrica i exministra d’Habitatge, Beatriz Corredor.