El desglaç entre governs

La Generalitat creu que la remodelació del Govern central pot retardar la comissió bilateral

  • Aragonès defensa que «l’important és el què, no el qui» sobre els relleus i exigeix una proposta per encarrilar la solució al conflicte català

La Generalitat creu que la remodelació del Govern central pot retardar la comissió bilateral

ACN / ARNALD PRAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha advertit aquest diumenge que la remodelació del Govern central pot retardar la reunió de la comissió bilateral prevista per a aquest mes de juliol, al canviar algun dels interlocutors a l’Executiu central.

En declaracions als periodistes després de participar a Barcelona en un acte solidari contra l’esclerosi múltiple, Vilagrà, que és la responsable de les relacions del Govern amb Madrid, ha indicat que la remodelació pot retardar alguns dels treballs que estaven realitzant els dos executius per activar «aspectes importants per a la ciutadania» en àmbit social i d’infraestructures.

Per aquesta raó, ha indicat que espera poder «reprendre aquests ponts» tan aviat com sigui possible, ja que tot i que no veu als canvis al Govern central un «missatge diferent», sí que pot provocar «segurament» un retard a la comissió bilateral, que s’havia de reunir aquest juliol.

La taula de diàleg

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha restat importància als nous nomenaments: «L’important és el què, no el qui». En roda de premsa juntament amb conseller de Salut, Josep Maria Argimon, després de reunir-se amb treballadors de l’Hospital de Bellvitge (Barcelona), ha indicat que «el què» fa referència a «quina proposta per a la resolució del conflicte polític proposa» el Govern central a la pròxima reunió de la taula de negociació entre executius.

En aquest sentit, ha avisat que el Govern plantejarà en aquesta trobada l’amnistia i l’autodeterminació a través d’un referèndum, «independentment de les persones que vinguin a verbalitzar» la proposta de Sánchez.

«Però no només el què en matèria de la resolució del conflicte polític, sinó també en moltes qüestions sobre les quals s’han de prendre decisions ja», ha dit, com la venda de proves de coronavirus en farmàcies.

Al ser preguntat si creu que la remodelació del Govern central es deu a una crisi interna, ha evitat pronunciar-s’hi i ha replicat: «Cada Govern s’organitza com considera oportú i jo no entraré en especulacions».

Notícies relacionades

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha considerat que la remodelació del Govern central ofereix «poques possibilitats» per pensar que a l’Executiu hi ha una «voluntat» de resoldre el «conflicte polític» amb Catalunya.

Borràs ha indicat també que el pas del català Miquel Iceta per la cartera de Política Territorial ha sigut un «miratge» que ha durat sis mesos.