Anunci de recurs

Casado portarà al Constitucional la llei de seguretat nacional perquè dona «poders absoluts» a Sánchez

  • El líder del PP acusa l’Executiu d’«aprofitar la pandèmia per avançar amb la seva agenda de ruptura legal i social»

Casado portarà al Constitucional la llei de seguretat nacional perquè dona «poders absoluts» a Sánchez

EUROPA PRESS / JORGE GIL

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest divendres que recorrerà davant el Tribunal Constitucional la llei de seguretat nacional si, com segons el parer del PP passa amb l’avantprojecte, dona «poders absoluts» al Govern central o permet una «mili civil» quan l’Executiu vulgui.

Per al líder de l’oposició, l’avantprojecte de la llei de seguretat nacional és «una autèntica bogeria» i acusa l’Executiu de Pedro Sánchez d’«aprofitar la pandèmia per avançar amb la seva agenda de ruptura legal i social».

Segons el PP, la llei planteja «una espècie de mili civil obligatòria de Sánchez» per mobilitzar la població quan li doni «la gana» i expropiar «béns i serveis si el Govern central ho creu oportú». Segons el parer del PP, aquesta norma va en contra de les potestats que té un Govern per limitar les llibertats i la propietat privada.

El líder de l’oposició també ha denunciat que el Govern central «no ha estat a l’altura» de la crisi sanitària. Que Espanya sigui, juntament amb Portugal, l’únic país en vermell i taronja a Europa és, denuncia Casado, fruit d’«una mala planificació sanitària» i un «ús propagandístic de la salut» que perjudica l’economia i el turisme. I ha acusat al Govern central d’aixecar l’obligatorietat de portar mascareta a l’aire lliure malgrat que és, segons ha afirmat, una mesura «no recomanada» perquè «aquella setmana aprovaven els indults i els anava molt bé».

Crítiques catalanes

Notícies relacionades

Casado també ha reeditat les seves crítiques al Govern de Sánchez, però també a la patronal o a l’Església, pels indults als condemnats pel procés. Argumenta que l’Església ha de protegir els «desfavorits» que, en aquest cas, és la majoria d’espanyols i la «majoria constitucionalista» de Catalunya, inclosa la que va decidir no votar.

I ha denunciat la «gravetat» que el Govern central pogués no recórrer el fons del Govern català per avalar els encausats pel Tribunal de Comptes i que, per mantenir-se al poder, Sánchez pretengui que els contribuents paguin la corrupció de l’independentisme.