Cimera després de tres anys i mig

Puigdemont i Junqueras es retrobaran dimecres a Bèlgica

  • Els dos líders no dialoguen presencialment des del dia de la DUI, l’octubre del 2017

Carles Puigdemont president de la Generalitat junto a Oriol Junqueras y Miquel Iceta

Carles Puigdemont president de la Generalitat junto a Oriol Junqueras y Miquel Iceta / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El retrobament entre l’expresident Carles Puigdemont i el seu exvicepresident Oriol Junqueras tindrà lloc el pròxim dimecres 7 de juliol a Bèlgica, segons ha avançat aquest divendres ‘Nació Digital’. El lloc de la cita no està encara tancat, però fonts d’ERC van assenyalar a aquest diari que el lloc «els és igual», amb la qual cosa s’obre pas l’opció que la reunió es faci a Waterloo, a l’edifici batejat com ‘Casa de la República’ per l’expresident. Acompanyaran Junqueras els altres presos republicans, és a dir, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa.

L’última vegada que van parlar en persona Puigdemont i Junqueras va ser al Parlament, el 27 d’octubre del 2017, el dia de la declaració d’independència. Dos dies després, l’acabat de cessar, per l’article 155, president va emprendre el viatge cap a Brussel·les. El 2 de novembre, Junqueras va ser empresonat.

Notícies relacionades

Els únics contactes entre ells s’han produït, a partir de la concessió temporal del tercer grau de Junqueras, al gener, els permisos carceraris i, des de la setmana passada, l’indult, mitjançant videoconferència.

Aquest divendres han sigut els expressos de Junts (Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Jordi Sánchez) els que han visitat l’eurodiputat i, la setmana passada va fer el mateix el president Pere Aragonès.