S’afegeixen als de Vox i Cs

El Suprem accepta a tràmit els recursos del PP contra els indults

  • Els conservadors van registrar nou escrits per impugnar la concessió de la mesura de gràcia als líders del procés

El Suprem accepta a tràmit els recursos del PP contra els indults

Emilio Naranjo / Efe

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Tribunal Suprem ha acceptat a tràmit els recursos que el PP va presentar dimecres passat contra els indults als líders del procés, segons fonts del partit conservador. Pablo Casado va explicar que la seva formació pretén impugnar la mesura de gràcia com a «partit polític que representa milions d’espanyols afectats en la seva sobirania» per l’«atropellament democràtic» dels fets del 2017.

Els conservadors van registrar nou recursos, un per cada un dels nou expedients d’indult, i tots han sigut acceptats a tràmit pel Tribunal Suprem, com sol ser habitual en aquests casos. No obstant, ara la Sala Contenciosa Administrativa del TS haurà de dirimir si el PP, com a partit polític, té legitimació per recórrer, cosa que es presumeix complicat per a les formacions polítics, perquè la norma general és que aquestes formacions no la tenen per impugnar la política general del Govern. 

Notícies relacionades

La setmana passada, 48 hores després que el Consell de Ministres donés el vistiplau a la concessió de la mesura de gràcia als polítics catalans condemnats, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va defensar que va ser la Fiscalia General de l’Estat durant el Govern de Mariano Rajoy «la que va actuar contra els independentistes» i que, per tant, estaven legitimats. A més, Casado va anunciar en aquell moment que ell mateix presentaria un altre recurs a títol propi basant-se en l’informe de la Guàrdia Civil que el situava com a objectiu dels CDR catalans.

Els altres moviments

Fa una setmana, Vox i Cs també van presentar els recursos davant la Sala Tercera del Suprem. La formació liderada per Santiago Abascal va explicar que havien impugnat la decisió de l’Executiu com a partit polític al considerar-se legitimats a l’haver exercit l’acusació popular en el judici del procés. Per la seva banda, la líder taronja, Inés Arrimadas, i els dirigents del partit José María Espejo i Carlos Carrizosa van presentar recursos com a perjudicats pels delictes comesos pels condemnats. El Suprem els ha acceptat tots a tràmit.