Reunió a l’estranger

Els indultats d’ERC viatjaran aquest dimecres a Ginebra per retrobar-se amb Marta Rovira

  • Els dos màxims dirigents del partit es reuniran personalment després de més de tres anys sense veure’s

Els indultats d’ERC viatjaran aquest dimecres a Ginebra per retrobar-se amb Marta Rovira
1
Es llegeix en minuts

L’exvicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, viatjarà aquest dimecres juntament amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa fins a Ginebra per retrobar-se amb la secretària general del partit, Marta Rovira.

Notícies relacionades

Els indultats pel Govern es reuniran amb la seva companya de partit, que resideix a Suïssa des del març del 2018, lloc al qual va marxar després del primer debat d’investidura fallit del candidat postconvergent Jordi Turull i el dia abans de la seva citació davant el Tribunal Suprem. L’ordre de processament per un delicte de rebel·lió (un delicte pel qual finalment no van ser condemnats els líders de l’1-O) acusa la dirigent d’ERC de tenir una participació essencial en l’impuls al Parlament a una legislació de suport a la independència, en la coordinació de diferents sectors de l’administració i a aconseguir una plena disponibilitat de centres de votació.

La trobada d’aquest dimecres serà la primera en més de tres anys perquè Rovira no ha tornat a Espanya al tenir una ordre de detenció nacional activa i els indultats eren a la presó fins dimarts passat.