«Hi ha hagut un cop d’Estat»

Aznar crida a «no oblidar» el que han dit empresaris i l’Església sobre els indults

A1-115851283.jpg

A1-115851283.jpg / JOSÉ LUIS ROCA (EPC)

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del Govern José María Aznar ha cridat aquest divendres a «apuntar» i «no oblidar» el que han dit els empresaris del Cercle d’Economia o de la Conferència Episcopal Tarraconense en defensa dels indults als condemnats pel procés.

«Són dies per apuntar, per tenir al cap i no oblidar, però és que aquí hi ha hagut un cop d’Estat, un cop d’Estat, i han sigut condemnats per un cop d’Estat», ha assenyalat Aznar en l’acte de clausura del màster d’Acció Política de la Universitat Francisco de Vitòria i de l’Institut Atlàntic de Govern, que presideix.

Aznar ha protagonitzat un acte al costat de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en el qual ha acusat el Govern de Pedro Sánchez de «laminar» el «crèdit» del Tribunal Suprem espanyol i ha argumentat que indulta perquè li «convé» perquè els independentistes són els que el mantenen en el poder. «Estan indultant uns senyors que diuen que repetiran el cop d’Estat», ha retret.

L’accés del PSOE al poder

A més, ha assegurat que el PSOE ha arribat «dues vegades» al Govern en «circumstàncies especials»: el 2004, segons Aznar, «utilitzant» els atacs terroristes de l’11-M i en la moció de censura contra Mariano Rajoy, «avalat per separatistes i exterroristes». «Aquestes són les maneres amb què han arribat al Govern», ha remarcat.

I ha censurat les exigències de l’independentisme: «Et diuen que és el primer pas, ara que has d’amnistiar, organitzar un referèndum d’autodeterminació, eliminar l’autonomia financera, acabar amb Madrid i garantir l’exercici de la independència».

Del PNB ha dit que «naturalment» s’apunta a «la festa» i demana que reconeguin el País Basc com a nació. «Perfecte, ens carreguem Espanya», «és d’aurora boreal el que està passant», ha afegit.

Aznar defensa que l’única alternativa és el «compliment» de la llei i ha afegit que els espanyols no estan «disposats a continuar humiliats».

Notícies relacionades

A més, ha retret que el president del Govern parli de construir «un país nou». «Escolti, compte, perquè amb la història no es fan experiments. No es construeix cap país prescindint de l’altra meitat, és impossible, es destrueix un país», ha advertit.

L’al·lusió d’Aznar als empresaris s’uneix a les crítiques del president del PP, Pablo Casado, que va parlar de «conxorxa cortesana», i a les de la presidenta madrilenya.