Reunió del Consell Executiu

El Govern crea el registre d’objecció de consciència mèdica de l’eutanàsia

  • L’Executiu insta el govern a prolongar la moratòria antidesnonaments

  • Aragonès i el Rei tornaran a creuar-se al sopar d’inauguració del Mobile World Congress

Leutanàsia sobre pas amb lúnica oposició del PP

Leutanàsia sobre pas amb lúnica oposició del PP

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell Executiu d’aquest dimarts ha aprovat el desplegament a Catalunya de la llei sobre l’eutanàsia aprovada pel Congrés el mes de març. Així, l’Executiu ha creat la comissió que aprovarà, amb caràcter previ, les ajudes que han de permetre a aquells que posin fi a la seva vida acollir-se a aquest dret. Així mateix, també va crear el registre de professionals sanitaris que s’acullin a l’objecció de consciència, en el benentès que les seves dades seran tractades amb confidencialitat, i aquesta objecció pot ser revocada en qualsevol moment. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va remetre tota informació relativa als indults i a l’informe aprovat per la sessió plenari del Consell d’Europa a una compareixença de l’Executiu aquest dimarts a la tarda i a una compareixença parlamentària en dies pròxims.

Notícies relacionades

Així mateix, el Govern ha aprovat un decret pel qual s’insta l’Executiu central a prolongar les moratòries sobre lloguers i sobre desnonaments aprovada amb motiu de la pandèmia, fins a final d’any.

D’altra banda, Plaja va confirmar l’assistència de Pere Aragonès a la inauguració del Mobile World Congress, dilluns que ve, i al sopar de gala de la vigília anterior, en què tornarà a creuar-se amb Felip VI