Pandèmia de Covid

El Govern ascendeix el guàrdia civil protagonista de la polèmica pel rastreig de notícies falses

  • Era fins ara general de Brigada i passarà a la Direcció de l’Estat Major de l’Institut Armat

undefined53063535 graf7287  madrid  08 04 2020   captura de la se al instituci200408133250

undefined53063535 graf7287 madrid 08 04 2020 captura de la se al instituci200408133250

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’ascens de quatre comandaments de la Guàrdia Civil, entre ells el de José Manuel Santiago Marín, fins ara general de Brigada al capdavant de la Direcció de l’Estat Major de l’Institut Armat i que va protagonitzar una polèmica al parlar del rastreig de xarxes socials per detectar notícies falses relacionades amb la Covid-19.

El nou general de Divisió va ser proposat fa un any pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per ocupar la Direcció de l’Estat Major de la Guàrdia Civil. Fins aleshores havia assumit aquest lloc de forma interina per la jubilació de l’anterior comandament.

Portaveu a Moncloa

Notícies relacionades

Santiago Marín va ser un dels uniformats que va exercir de portaveu en les rodes de premsa a Moncloa durant el primer estat d’alarma per la Covid-19. En aquest context, va protagonitzar una polèmica a l’abril al parlar del rastreig de les notícies falses que afectaven el Govern, després matisat a l’afirmar que es referia a notícies falses que podrien generar alarma en la societat.

A més de José Manuel Santiago Marín, el Govern ha aprovat l’ascens a tinent general del general de Divisió Manuel Llamas Fernández, actualment cap del Gabinet Tècnic de la Direcció General; a general de Brigada el coronel Tomás García Gazapo, actualment director de l’Escola de Trànsit de Mèrida; i a general de Brigada el coronel Luis del Castillo Ruano, que ocupa ara la direcció de la Zona de Cantàbria.