Davant la Delegació del Govern

El PP s’afegeix a la manifestació de Cs contra els indults a Barcelona

  • SCC es reunirà amb la delegada del Govern per comunicar-li el seu rebuig a la concessió del perdó als presos independentistes

  • Els taronges convoquen Societat Civil Catalana i Impuls Ciutadà per teixir una estratègia compartida

El PP s’afegeix a la manifestació de Cs contra els indults a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP acudirà a la manifestació contra la concessió d’indults als independentistes empresonats. La concentració, convocada per Ciutadans aquest divendres davant la Delegació del Govern a Barcelona, serà una prova de foc per a les dretes ja que després de la victòria electoral del PSC, amb la consegüent pèrdua del lideratge de l’oposició, han quedat arraconats al tauler polític català.

Els populars finalment sí que participaran en una mobilització que impulsa un dels seus adversaris, tot i que ho faran sense estridències i evitant un gran desplegament. El líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, estarà present a la marxa al costat de la cúpula taronja i al president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa.

Segons fonts de Cs, també han confirmat la seva assistència representants de l’entitat Impuls Ciutadà, amb una activitat frenètica als tribunals contra les maniobres independentistes, i esperen que en les pròximes hores s’afegeixi a la llista de confirmats organitzacions estudiantils i altres d’habituals de l’agitació constitucionalista als carrers.

Notícies relacionades

D’altra banda, els taronges reuniran dimecres Societat Civil Catalana i Impuls Ciutadà al Parlament per celebrar un «fòrum constitucionalista» i acordar una línia d’actuació conjunta davant la previsible concessió de la mesura de gràcia als empresonats per l’1-O.

Però, a més, l’entitat presidida per Sánchez Costa ha convocat aquesta mateixa tarda la «taula cívica constitucionalista» conformada per unes trenta entitats minoritàries en la qual llegiran un manifest consensuat que carrega contra la concessió d’indults als impulsors de l’1-O. Posteriorment, es reuniran amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera, a la qual comunicaran el seu rebuig del perdó a aquells «que no mostren el seu penediment».