Amb diversos vots particulars

El CGPJ aprova per 15 vots a sis el seu informe crític amb la llei de memòria democràtica

  • El dictamen a l’avantprojecte divideix el Poder Judicial, que ja va haver de canviar de ponents per evitar el bloqueig

El CGPJ aprova per 15 vots a sis el seu informe crític amb la llei de memòria democràtica
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Consell General del Poder Judicial ha aprovat aquest dilluns per 15 vots contra sis l’informe crític amb l’avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica preparat pels vocals Roser Bach i Wenceslao Olea, davant la falta d’acord dels primers designats per a això. Al text es posa en dubte la dissolució de la Fundació Francisco Franco, ja que la mera apologia del franquisme considera que està emparada per la llibertat d’expressió protegida per la Constitució.

El dictamen ha rebut el vot en contra els vocals dels vocals nomenats a proposta del PP José Antonio Ballestero, Nuria Díaz, Juan Manuel Fernández, José María Macías i Juan Martínez Moya, però també de Concepción Sáez, escollida al seu dia per a l’òrgan de govern dels jutges a proposta d’Izquierda Unida. Díaz, Fernández i Moya faran un vot discrepant que s’adjuntarà a l’acord del Poder Judicial, posició que també exposaran en un altre Ballestero, Macías i Sáez.

Notícies relacionades

També ha anunciat vot particular, però en el seu cas concurrent, és a dir, d’acord amb el fons, però no amb la forma, els vocals nomenats a proposta del PSOE Álvaro Cuesta, al qual s’adheriran Clara Martínez de Careaga, Rafael Mozo i Pilar Sepúlveda. El vocal Enrique Lucas, a qui s’adherirà el vocal Vicente Guilarte, en farà un de propi.