El laberint català

Puigdemont demana a l’Eurocambra que no presenti al·legacions a la seva immunitat

  • L’advocat de l’expresident afirma que la decisió de la justícia europea avalaria la seva tornada a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat aquest dijous al Parlament Europeu que no presenti al·legacions contra la decisió del Tribunal General de la Unió Europea de tornar-los provisionalment la immunitat parlamentària, tant a ell com als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

«Protegint els nostres drets polítics, el Parlament Europeu surt reforçat. Per això pensem que és lícit que el Parlament no s’oposi a aquesta decisió», ha afirmat Puigdemont en una roda de premsa a Brussel·les amb Comín i Ponsatí.

Notícies relacionades

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, considera que el dictamen provisional al tribunal europeu avala que l’expresident pugui entrar i moure’s «lliurement» per Espanya i per la resta de països de la UE. No obstant, li ha recomanat no viatjar a Catalunya perquè està convençut que l’Estat no aplicarà aquesta interpretació.

«No hi ha cap dubte que Puigdemont tornarà a Catalunya molt abans del que d’altres desitjarien. De fet, la data em sembla irresponsable dir-la, però fa tres anys i mig que estem treballant en aquesta direcció», ha afirmat Boye.