Davant la Delegació del Govern a BCN

Cs convoca una manifestació contra la concessió d’indults als presos de l’1-O

  • Carrizosa llança la convocatòria en solitari, a l’espera de sumar el PP i Vox

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal) / JORDI PLAY

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans escalfa motors contra els indults als presos independentistes. Els taronges han convocat una mobilització divendres dia 11 de juny davant la Delegació del Govern a Barcelona contra la concessió d’aquesta mesura de gràcia després que el president de l’Executiu central, Pedro Sánchez, insinués que és favorable a avalar les peticions que té sobre la taula

En una roda de premsa des del Parlament, el líder de les files de Cs, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquesta concentració que estarà impulsada per les seves sigles i a la qual esperen sumar el món constitucionalista, al qual inclouen el PP i Vox. Ha dit que també contactaran amb el PSC, tot i que ha donat per fet que no hi participarà. 

Notícies relacionades

Paral·lelament, el grup parlamentari promourà una proposta de resolució en la comissió d’Assumptes Institucionals de la Cambra catalana amb aquests mateixos partits, si així ho accepten, perquè el Parlament es pronunciï en contra dels indults als presos independentistes. No obstant, la suma de Cs, el PP i Vox queda molt lluny de la majoria, per la qual cosa no es preveu que prosperi. 

Carrizosa ha carregat contra les «tebieses» del Govern del PSOE, però també contra l’anterior Executiu a càrrec de Mariano Rajoy perquè no va evitar el referèndum de l’1-O. «Farem com el 2017, sense fer ni un pas enrere als tribunals, als carrers, allà on faci falta», ha asseverat. El dirigent taronja ha afirmat que els empresonats per la consulta independentista «no es penedeixen i han manifestat la seva voluntat de reincidir», per la qual cosa la concessió de la mesura de gràcia «manca de tota justificació» seguint la línia marcada a l’informe del Tribunal Suprem.