Eleccions el 2023

El PPC renova els presidents provincials de cara a les municipals

  • El dirigent popular a Catalunya relleva els quatre líders per donar un nou impuls al partit després de les eleccions catalanes

El PPC renova els presidents provincials de cara a les municipals
2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Canvis en el PPC per afrontar una nova etapa. El dirigent dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, imprimeix segell propi per rellançar el partit després de digerir el resultat de les eleccions catalanes, en què va aconseguir tres escons, i renova la cúpula de líders provincials amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023.

El comitè executiu de la formació, reunit aquest dimarts a Cornellà i oficiat per la vicesecretària d’Organització, Ana Beltrán, ha avalat per unanimitat la proposta de Fernández que impulsa nous càrrecs.

A Barcelona agafa les regnes del partit l’exalcalde de Castellfedels (2010-2015), Manu Reyes, que substitueix Óscar Ramírez, que, al seu torn, assumirà la vicesecretaria de Política Municipal del PPC i continuarà vinculat al municipalisme, ja que és regidor a l’Ajuntament de Barcelona.

A Girona, se situa al capdavant de les sigles Jaume Veray, que ha ocupat diferents càrrecs de direcció del partit a la zona; i a Tarragona liderarà el partit Francesc Ricomà, que va ser diputat al Congrés i primer tinent d’alcalde de Tarragona (1999-2003). Els seus antecessors en el càrrec, Maria Àngels Olmedo i Francesc Caballero, han sigut nomenats vocals de lliure designació autonòmica.

L’actual portaveu del PPC a la Paeria, Xavier Palau, assumeix el càrrec provincial a Lleida com a relleu de Marisa Xandri, que era presidenta de la formació en aquesta zona des del 2017 i que se centra ara en la seva tasca com a regidora i com a vicesecretària de Política Social.

«Els nous presidents tenen per objectiu primordial conduir les organitzacions provincials a les millors condicions per donar la paraula a la militància a través de la implantació territorial. Així en aquest moment, la direcció de Catalunya ha considerat que són l’instrument més eficaç per donar un impuls a les organitzacions municipals», exposa el partit en un comunicat.

Nova etapa

Notícies relacionades

Amb aquests canvis el PPC traça ja un nou full de ruta per evitar que la pròxima contesa agendada a Catalunya, les municipals del 2023, disminueixi el seu poder territorial. Els populars obren les portes a exdirigents de Cs que han abandonat les files taronges després de l’hecatombe que pateix el partit a fi de fer el ‘sorpasso’ a la formació d’Inés Arrimadas. I és que els populars compten ara amb l’exsecretari d’Organització de Cs, Fran Hervías, que té una agenda plena de contactes des del 2014, quan va començar l’exitosa vertebració de Cs al territori per fer el salt a la política nacional.

El PP ostenta 67 regidors a Catalunya –amb l’alcaldia de Badalona i Pontons– i busca fer-se fort a Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre. L’exdiputat Santi Rodríguez, secretari general de la formació, ja ha posat fil a l’agulla per poder depassar el llindar del 5% dels vots.