Crisi migratòria

Els líders de la UE transmeten a Pedro Sánchez la «solidaritat europea» per Ceuta

  • Charles Michel recorda que les fronteres espanyoles «de fet, són fronteres europees, també»

Els líders de la UE transmeten a Pedro Sánchez la «solidaritat europea» per Ceuta

EFE/EPA/JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea van reafirmar aquesta nit en persona al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la «sencera solidaritat europea» després de la crisi migratòria de la setmana passada a Ceuta, on es va produir una allau massiva de migrants irregulars.

Segons va informar el president del Consell Europeu, Charles Michel, en una roda de premsa després de la primera de les dues jornades de cimera extraordinària presencial a Brussel·les, Sánchez va oferir «informació factual sobre el que va passar a Ceuta» als altres líders europeus. «I nosaltres reafirmem la sencera solidaritat europea amb el Govern espanyol en relació amb aquesta qüestió migratòria i amb la protecció de les fronteres exteriors espanyoles, que, de fet, són fronteres europees, també», va afegir el polític belga.

Notícies relacionades

Michel va explicar que durant la reunió, centrada en qüestions de política exterior, «no s’ha obert cap debat sobre la migració, simplement hi ha hagut diferents membres del Consell Europeu que han sol·licitat que es tingui en la pròxima cimera l’ocasió de tornar a aquest tema de la migració».

L’ex primer ministre belga va recordar que la Comissió Europea va posar sobre la taula «fa temps una sèrie de propostes que han de tractar-se al Consell» sobre la reforma del pacte migratori.