Crisi a Ceuta

Més de 500 marroquins tornen voluntàriament al seu país en dos dies

  • Al costat dels retornats de manera obligatòria, hi ha qui demana tornar perquè fa dies que dorm al carrer

  • Espanya ja ha tornat 7.500 de les més de 8.000 persones que van entrar il·legalment des de dilluns

Més de 500 marroquins tornen voluntàriament al seu país en dos dies

EUROPA PRESS / ANTONIO SEMPERE

1
Es llegeix en minuts

Més de 500 immigrants marroquins han tornat de manera voluntària al seu país en els dos últims dies després d’haver entrat il·legalment a Ceuta en les allaus registrades dilluns i dimarts passat.

Segons han informat a Efe fonts policials, al costat dels que són obligats a tornar, a la frontera s’han presentat desenes de joves que van entrar irregularment i que han optat per tornar de manera voluntària al seu país.

Aquests immigrants que tornen voluntàriament ho fan perquè fa diversos dies que dormen a la intempèrie a Ceuta i sense mitjans per subsistir.

El nombre de devolucions d’immigrants marroquins que han entrat irregularment a Ceuta ascendeix ja a 7.500 persones, segons les dades facilitades aquest diumenge per la Delegació del Govern.

Notícies relacionades

La xifra s’ha incrementat en 500 persones durant les últimes 24 hores com a conseqüència de l’entrega de més immigrants al Marroc, així com pels retorns voluntaris de molts altres.

Més de 8.000 marroquins van aconseguir accedir a Ceuta en els primers dies d’aquesta setmana, entre els quals uns 800 menors marroquins, després de la qual cosa Espanya i el Marroc van arribar a un acord perquè es produís el retorn dels migrants.