Exacalde de Vilanova i la Geltrú pel PSC

Joan Ignasi Elena serà el nou conseller d’Interior

  • De tarannà dialogant, va presidir el Pacte Nacional pel Referèndum

Entrevista a Joan Ignasi Elena

Entrevista a Joan Ignasi Elena

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Joan Ignasi Elena serà amb tota probabilitat el nou conseller d’Interior. ERC ha decidit optar per aquest advocat, exalcalde socialista de Vilanova i la Geltrú, de tarannà dialogant i perfil netament catalanista, per afrontar una de les conselleries més controvertides de l’Executiu.

Elena, que té molt bona relació amb Oriol Junqueras, va canviar políticament el PSC per posicions netament catalanistes i sobiranistes, fins al punt que es va convertir en el president del Pacte Nacional pel Referèndum, amb el qual l’independentisme va tractar d’obrir el projecte del procés a sectors socioeconòmics i polítics catalanistes. Elena va rebre l’encàrrec de dirigir el Pacte per la seva capacitat de bastir ponts i va mirar en tot moment d’ampliar el nivell de complicitats en favor del referèndum.

Una ‘patata calenta’

Notícies relacionades

Elena s’enfronta ara a una de les ‘patates calentes’ del Govern, la gestió de la seguretat pública i dels Mossos d’Esquadra, a l’ull de l’huracà des de fa anys per la seva gestió dels aldarulls després de la sentència del procés i per l’actuació dels agents antiavalots a les manifestacions, especialment per l’ús dels projectils de ‘foam’, que en una recent manifestació –posterior a l’empresonament del raper Pablo Hasél– van provocar la pèrdua d’un ull a una jove. ERC i la CUP han acordat revisar l’ús d’aquests projectils i obrir un debat sobre la seguretat ciutadana al Parlament partint d’una actuació democràtica, preventiva i proporcional dels agents.

Elena serà el primer conseller d’Interior a proposta d’ERC des de la recuperació de les institucions democràtiques catalanes després de la dictadura.