Casado reclama a Sánchez que se centri en la «Ceuta del 2021» i no en l’«Espanya virtual del 2050»

Casado reclama a Sánchez que se centri en la «Ceuta del 2021» i no en l’«Espanya virtual del 2050»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Davant aquesta Espanya virtual del 2050, jo vull parlar de la Ceuta del 2021», ha sentenciat Pablo Casado davant l’estand de la ciutat africana a FITUR per criticar que Pedro Sánchez hagi presentat aquest dijous el Projecte Espanya 2050. En la línia dels últims dies, el líder del PP ha arremès contra el Govern per la seva ineficàcia a l’hora de gestionar la crisi d’Estat viscuda a la frontera amb el Marroc i ha responsabilitzat Unides Podem de l’arribada de més de 8.000 migrants a terra espanyol.

Abans fins i tot que el president del Govern hagués acabat d’explicar el pla per a Espanya en la pròximes tres dècades, Casado ha assenyalat que l’Executiu «fa política gasosa, és a dir, cortines de fum», per referir-se a les mesures que ha anunciat Sánchez. «No es pot aguantar l’insult que s’estigui parlant del que passarà aquí d’aquí 30 anys», ha insistit el president dels populars abans de tornar a col·locar el focus a Ceuta.

Notícies relacionades

«La crisi diplomàtica que estem patint a Ceuta està causada pel Marroc, però la responsabilitat d’haver-la evitat és del Govern», ha sentenciat. Tot seguit, ha apuntat que fa setmanes que el PP avisava que l’arribada massiva de migrants a la frontera de Ceuta podia passar. Així, ha remarcat que l’error de Sánchez és «no haver previngut un afront» que es visualitzava a l’horitzó. A més, ha assegurat que el seu partit ja havia defensat la necessitat de «tenir una relació diplomàtica amb el Marroc intel·ligent», i que «això és el que no s’ha fet».

Casado ha afirmat que la posició que ha adoptat el PP en aquesta crisi és la d’una «oposició lleial», recolzant el Govern en totes les mesures per «preservar la sobirania nacional», però sense deixar de criticar els aspectes negatius. En aquest sentit, li ha llançat una pregunta: «¿Amb qui està Pedro Sánchez? ¿Amb el que de dir o amb els seus socis de Govern?». Tot seguit ha denunciat que Unides Podem «és qui ha produït aquesta crisi diplomàtica».